Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να διεξαχθούν “με οποιοδήποτε κόστος το 2021”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, η Χασιμότο είπε ότι οι Αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν προς όφελος των αθλητών, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν τον περασμένο Μάρτιο να αναβάλουν τους Αγώνες εξαιτίας της πανδημίας.

“Όλοι όσοι ασχολούνται με τους Αγώνες, εργάζονται μαζί για να προετοιμαστούν. Και οι αθλητές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για το επόμενο έτος. Νομίζω ότι πρέπει να διοργανώσουμε τους Αγώνες με οποιοδήποτε κόστος. Θέλω να επικεντρώσω όλες τις προσπάθειές μας σε μέτρα κατά του κορονοϊού”, τόνισε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας.

Οι διοργανωτές εξετάζουν πάνω από 200 προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για αλλοδαπούς αθλητές, μέτρα στο Ολυμπιακό Χωριό και επίσης την διαχείριση των φιλάθλων.