Ξανά από την αρχή θα διεξαχθεί η δίκη για τις φονικές πλημμύρες του 2017 στη Μάνδρα που κόστισαν τη ζωή σε 25 συνανθρώπους μας.

Οκτώ περίπου μήνες μετά την έναρξή της κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η εξέταση του τρίτου μάρτυρα κατηγορητηρίου, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε την αναβολή της για τις 19 Οκτωβρίου λόγω του ότι μια εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν μπορούσε να ανεβαίνει στην έδρα.
Καθώς δεν είχαν προβλεφθεί αναπληρωματικά της έδρας μέλη η διαδικασία δεν μπορούσε να συνεχιστεί κι έτσι επελέγη η πιο σύντομη δυνατή ημερομηνία που ήταν η 19η Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι η δίκη ξεκίνησε μετ΄ εμποδίων, τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς αρχικά διεκόπη ώστε να βρεθεί μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα για τους 21 κατηγορούμενους και τους συνήγορους τους, και στην συνέχεια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται μεταξύ άλλων, με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

Πηγή: Της Αννας Κανδύλης, real.gr