Ενόψει της έναρξης της νέας Σχολικής Χρονιάς τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 πρωταρχικός στόχος του Δήμου Πολυγύρου και των Σχολικών Επιτροπών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, αποτελεί η υγεία των παιδιών αλλά και όλων.
Προς το σκοπό αυτό προτεραιότητα όλων αποτελεί η θωράκιση της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων, ετοιμάζοντας τις συνθήκες ώστε το πρώτο κουδούνι να βρει τις σχολικές μονάδες απόλυτα προετοιμασμένες, στο κομμάτι τουλάχιστον που αφορά τις ευθύνες του Δήμου και των Σχολικών Επιτροπών.

Καθαριότητα σχολικών αιθουσών.

Η καθαριότητα των σχολικών αιθουσών είναι πλέον αρμοδιότητα του Δήμου. Μετά από σχετική διαδικασία, προσλήφθηκε το προσωπικό που θα καλύψει την καθαριότητα των σχολικών μονάδων του Δήμου Πολυγύρου για τη νέα περίοδο, υπό νέο καθεστώς, αυτό της σύμβασης χρόνου και όχι έργου όπως παλιά.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το προσωπικό καθαριότητας που κλήθηκε να εργαστεί στα σχολεία θα απασχολείται, σχεδόν όλο, με πλήρες ωράριο, καλύπτοντας περισσότερες αίθουσες και σχολικούς χώρους την ημέρα, με καλύτερη, βέβαια, αμοιβή και για τους ίδιους.
Ο Δήμος Πολυγύρου με απόφαση του Δημάρχου και θετική εισήγηση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε και σε επί πλέον αύξηση των ωρών εργασίας του προσωπικού καθαριότητας εξασφαλίζοντας έτσι ότι τα σχολεία θα καθαρίζονται εντατικά και κατάλληλα. Μάσκες και αντισηπτικά για τους μαθητές και το προσωπικό.
Μετά και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την διάρκεια του μαθήματος, οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας & Β/θμιας προχώρησαν στην προμήθεια και εκ νέου (όπως έκανε και στη λήξη της σχολικής χρονιάς) πέραν των αντισηπτικών υλικών που ούτως ή άλλως θα εξόπλιζαν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα ανανεώνονται όποτε υπάρχει ανάγκη, επιπλέον και ικανού αριθμού από μάσκες που θα μοιραστούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις τελικές ανακοινώσεις του Υπουργείου.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει παραλαβή από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών των ατομικών δοχείων νερού/παγουριών και μασκών τα οποία και θα διανεμηθούν άμεσα στους μαθητές/ τριες και τους εκπαιδευτικούς.
Συντηρήσεις και ευπρεπισμός των Σχολικών Μονάδων.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας & Β/θμιας, με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Πολυγύρου, τους κατά τόπο Αντιδημάρχους και Προέδρους των Τοπικών-Δημοτικών Κοινοτήτων και τους Διευθυντές/Προϊσταμένους των Σχολικών Μονάδων, προχώρησε στις απαραίτητες συντηρήσεις καθώς και στην καθαριότητα του αύλειου χώρου των σχολείων.
«Για ό,τι άλλο προκύψει και χρειαστεί είμαστε σε ετοιμότητα να ανταποκριθούμε».
Ευχόμαστε στους μαθητές/τριες, τους γονείς-κηδεμόνες, στους εκπαιδευτικούς και στα στελέχη εκπαίδευσης.