Την πεποίθηση ότι θα πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού στη Χαλκιδικήεξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στη εκπομπή “Check In στα γεγονότα” της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.
Παρά το γεγονός ότι με βάση το ΦΕΚ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής υποχρεούνται να κυκλοφορούν με μάσκα και στους δημόσιους χώρους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Εξαδάκτυλος τάχθηκε υπέρ της άρσης των μέτρων. “Θα πρέπει να βγει η Χαλκιδική από τα μέτρα. Η Χαλκιδική αυτή τη στιγμή έχει ένα επιδημιολογικό φορτίο που οδηγεί στην άρση. Με βάση την αξιολόγηση θα πρέπει να εξαιρεθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εφαρμογής νέων περιορισμών ή ενός γενικευμένου lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: “Νιώθω ότι αυτή η συζήτηση δεν μας βοηθάει να επικεντρωθούμε στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν τώρα για να μη φτάσουμε στα επόμενα και αυτό είναι κάτι το οποίο το διαπιστώνουμε συστηματικά από τις αρχές Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή για κάθε μέτρο που ζητούμε την εφαρμογή του, ανοίγει η συζήτηση για το επόμενο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις οικονομικές και τις υγειονομικές επιπτώσεις που φοβόμαστε”.
Πηγή: seleo.gr