“Ποτέ μην λες ποτέ για το lockdown. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει lockdown. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την επιδημία, ειδικά στην Αττική, χωρίς αμφιβολία θα πάμε και στο lockdown. Τα μέτρα χρειάζονται περίπου δέκα ημέρες για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν αποδώσουν καλώς. Αν όχι, το επόμενο βήμα είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών. Αν πάμε σε ένα lockdown, πιθανόν θα είναι εβδομαδιαίας διάρκειας. Όμως αυτή τη στιγμή η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλά και αυτό φαίνεται από τις διασωληνώσεις”. Ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι “θα δώσουμε 10 ημέρες με δύο εβδομάδες στα νέα μέτρα για να δούμε αν θα αποδώσουν. Αν όχι, αν δεν υπάρξει βελτίωση ενδεχομένως να πάμε στο ακραίο μέτρο».

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, ενώ σχετικά με τα κρούσματα σε σχολεία ο κ. Σύψας είπε ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα.
“Οι καθηγητές κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο γιατί κινούνται με το μετρό, γενικά μέσα στην κοινωνία. Όλα τα μέτρα τα λαμβάνουμε για να προστατεύσουμε τα σχολεία. Τα σχολεία θα είναι τα τελευταία που θα κλείσουν. Πρέπει να μείνουν ανοιχτά» ανέφερε.
Πηγή: real.gr