Ένα σχολείο στην Ισπανία μάχεται κατά της ανισότητας των φύλων, μαθαίνοντας στα αγόρια να κάνουν δουλειές του σπιτιού, όπως καθάρισμα, σιδέρωμα, μαγείρεμα, μέχρι και ράψιμο.
Έναν πρωτότυπο αν μη τι άλλο τρόπο προκειμένου να καταπολεμήσει την ανισότητα των φύλων και να κάνει παράλληλα τα αγόρια πιο ανεξάρτητα και ικανά στο σπίτι βρήκε το σχολείο Colegio Montecastelo, στην Ισπανία.
Με το μάθημα Home Economics 101 τα αγόρια μαθαίνουν δουλειές του σπιτιού, όπως καθάρισμα, σιδέρωμα, μαγείρεμα, μέχρι και ράψιμο!
Η επαναστατική αυτή πρωτοβουλία, ωστόσο, έχει προκαλέσει και αντιδράσεις. Κάποιοι, σαφώς και τη χαρακτηρίζουν καίρια, άλλοι, ωστόσο, διαφωνούν, τονίζοντας πως, στην πραγματικότητα, ενισχύει τους ρόλους των δύο φύλων, επειδή κατηγοριοποιεί συγκεκριμένες δραστηριότητες σε «αντρικές» και «γυναικείες», αντί να τις εκλαμβάνει ως γενικά χρήσιμες δεξιότητες. Υπάρχουν και εκείνοι, δε, που λένε ότι όλα αυτά θα έπρεπε να διδάσκονται στο σπίτι και όχι στο σχολείο.
Ο Νταν Μπέικον, πάντως, ιδρυτής του The Modern Man, λέει στο Bored Panda πως δεν είναι «λιγότερο αντρικό» να βοηθά κανείς στις δουλειές του σπιτιού, τονίζοντας: «Αν το ένστικτό σου σου λέει πως θα πρέπει να βοηθάς περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού, τότε καν’ το. Και καν’ το από αγάπη, επειδή αγαπάς τον άλλον άνθρωπο και δεν θέλεις να τον βλέπεις με επιπλέον στρες σε αυτό το διάστημα (σ.σ. της πανδημίας)».
Και συνέχισε: «Επίσης, αν μια γυναίκα παρατηρήσει πως ο άντρας της βοηθά περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μια τρυφερή προσέγγιση και να τον επαινέσει για αυτό, αντί απλώς να θεωρεί δεδομένες τις προσπάθειές του. Η αλήθεια είναι πως ούτε ένας άντρας ούτε μια γυναίκα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τα πάντα σε μια σχέση. Είναι θέμα επιλογής».
Πηγή: gazzetta.gr