Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Νοεμβρίου, υπενθυμίζει η ΔΕΗ στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα το ωράριο της χειμερινής περιόδου για τους πελάτες της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων νησιών είναι 3 μ.μ. – 5 μ.μ. και 2 π.μ. έως 8 π.μ.

Στα μη διασυνδεδεμένα νησιά το μειωμένο τιμολόγιο εφαρμόζεται από 3.30-5.30 μ.μ. και 2 π.μ. έως 8 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ (τηλ/ 800-900-1000), καθώς και στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Τι είναι το νυχτερινό ρεύμα
Η ΔΕΗ δίνει ένα οικονομικό κίνητρο στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν σε περιόδους μειωμένης ζήτησης (off-peak) ρεύμα σε χαμηλότερη τιμή μονάδας.

Αυτό είναι το νυχτερινό ρεύμα και ενδείκνυται για χρήσεις που είναι ενεργοβόρες και δαπανηρές όπως η φόρτιση των θερμοσυσσωρευτών, τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων, ο θερμοσίφωνας και άλλες.

Σε ποιες περιπτώσεις συμφέρει
Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει όταν χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα τις ώρες της μειωμένης χρέωσης όπως αυτές φαίνονται παραπάνω.

Συμφέρει σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική μας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο ή μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh.

Βεβαίως υπάρχουν και αρκετές συσκευές όπως για παράδειγμα ψυγεία, καταψύκτες που λειτουργούν όλο το 24ωρο, οπότε μπορούμε να έχουμε σημαντική οικονομία έτσι κι αλλιώς.

Πηγή: cnn.gr