Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας -και όχι μόνο- η είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και ΑδραμερίουΘεόκλητος.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης έχει προβληματίσει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι ο μητροπολίτης Θεόκλητος ήταν μεταξύ των ιεραρχών που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία η οποία τελέστηκε στις 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη λειτουργία που έγινε με περιορισμένο αριθμό ατόμων λόγω του κορωνοϊού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, παρέστησαν επίσης οι μητροπολίτες Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος – χωρίς οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι κληρικοί να φορούν μάσκα. Μία μέρα νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η λιτανεία στο προαύλιο του Ιερού Ναού στη διάρκεια της οποίας παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού.

Καθησυχαστικός, πάντως, εμφανίστηκε μιλώντας στη Voria.gr ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, ο οποίος επίσης ήταν παρών στη λειτουργία ανήμερα της εορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

«Εμείς είχαμε κάνει τεστ πριν από την εορτή, το οποίο ήταν αρνητικό. Δεν έχουμε κάνει μετά τη δοξολογία, καθώς δεν έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος. Ωστόσο, δεν έχουμε κάτι αυτή τη στιγμή που να μας ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο μητροπολίτης Ιερισσού θα μείνει σε καραντίνα, ενώ τα γραφεία της μητρόπολης δεν θα λειτουργήσουν για διάστημα 14 ημερών.

Πηγή: voria.gr