Με στόχο να περάσουν οι μαθητές όσο γίνεται πιο ανώδυνα αυτή τη δύσκολη εποχή, οι δράσεις συνεχίζονται στο Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου.

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο λαχανόκηπος με τα πρώτα μαρουλάκια να φυτεύονται από τον Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα και τον Πρόεδρο του χωριού, Νίκο Αυγέρη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σχολείου:

Προσπαθούμε οι ”συνθήκες” να μην σταθούν εμπόδιο και να συνεχίσουμε τις βιωματικές δράσεις μας ώστε οι μαθητές μας να περάσουν όσο γίνεται ανώδυνα την δύσκολη αυτή εποχή.

 Η δημιουργία, η χαρά, η γνώση, η συμμετοχή, η παρατήρηση, η κίνηση και η επανάληψη γέμισαν με θετικά συναισθήματα όλους μας! Και όλα αυτά που αλλού; στον λαχανόκηπό μας!

Την  Παρασκευή, 30-10 2020 και την Δευτέρα 2-11-2020 , φυτέψαμε τα χειμερινά λαχανικά συνεχίζοντας για 10η χρονιά να καλλιεργούμε τον λαχανόκηπο μας!!
Οι μαθητές ανά τάξη (σε διαφορετικές ώρες, τηρούμε και τα μέτρα!) πήραν θέσεις μπροστά στα παρτέρια τους (η κάθε τάξη έχει το δικό της παρτέρι) και ο Διευθυντής τους μίλησε για την αξία της καλλιέργειας της γης και ιδιαίτερα των λαχανικών. Αναφέρθηκε αναλυτικά το πόσο σημαντικό είναι να παράγουμε τις τροφές που καταναλώνουμε και τη σημασία που έχει αυτό στην διατροφή μας και την υγεία μας. Οι μαθητές έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες χρονιές για την καλλιέργεια του λαχανόκηπου δεν χρειάστηκαν αναλυτική παρουσίαση του τρόπου σποράς.

Σαλάτες σγουρές ήταν για φέτος η επιλογή μας για να τις δωρίσουμε σε κάποιο Κοινωνικό Ίδρυμα συνεχίζοντας και φέτος το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NEMESIS.

 Τα πρώτα μαρούλια τα φύτεψαν ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνας Απόστολος και ο Πρόεδρος του χωριού κ. Αυγέρης Νίκος και συνέχισαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης με την σπορά του θερμοκηπίου.

Στην συνέχεια με την βοήθεια των δασκάλων τους οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων φύτεψαν τα δικά τους παρτέρια.

Ένας λαχανόκηπος για να είναι παραγωγικός χρειάζεται ήλιο, νερό, φροντίδα και αγάπη, οι παραπάνω εικόνες τα λένε όλα!!

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε την προετοιμασία που έγινε πριν την σπορά.

Επισκευή του αυτόματου δικτύου ποτίσματος των παρτεριών του λαχανόκηπου με τους μαθητές της Β τάξης να έχουν το πρώτο λόγο οι οποίοι απέδειξαν στην πράξη ότι αν τους δώσουμε ρόλους και εργασίες,  με την σωστή καθοδήγηση μπορούν να κάνουν θαύματα!! Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή μας και οι μικροί με διάπλατα χαμόγελα απολάμβαναν το πότισμα!!

Ο εμπλουτισμός του εδάφους των παρτεριών και του θερμοκηπίου με βιολογική κοπριά που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης με μοναδική προσοχή και επιμέλεια!!

Φρεζάρισμα των παρτεριών και του θερμοκηπίου!! Και το χώμα έγινε σαν αλεύρι!!!

Ευχαριστούμε τον Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολο για την επίσκεψη και τα όσα χρήσιμα είπε στους μαθητές μας, τον Πρόεδρο του χωριού κ. Αυγέρη Νίκο για την συνεχή στήριξη του έργου μας,  τους αδελφούς Ευαγγελινού για την βιολογική κοπριά που πρόσφεραν, τους αδελφούς Σταμπουλή για την προσφορά των υλικών του δικτύου ποτίσματος, τον κ. Καγιαμπασλίδη Γιάννη για το φρεζάρισμα των παρτεριών και του θερμοκηπίου και τέλος τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας για την συμμετοχή τους και την έμπρακτη υποστήριξη ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτή μας η δράση!

Με τη βοήθεια της φύσης και με τη δική μας αμέριστη φροντίδα και αγάπη ελπίζουμε να χαρούμε σύντομα τους καρπούς των κόπων μας.