Μετά τις 22 Νοεμβρίου οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη θα έχουν σαφή εικόνα από τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και ΥΠΑΑΤ για τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίον θα ξεκινήσει η διαδικασία κοπής των δέντρων και διάθεσής τους στην αγορά. Οι ημερομηνίες αυτές ισχύουν κάθε χρόνο και έτσι οι ελατοπαραγωγοί ευελπιστούν και φέτος ότι θα είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα.

«Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσουμε τη διακίνηση των δέντρων στις 27 Νοεμβρίου», δήλωσε ο πρόεδρος των Ελατοπαραγωγών Ιωάννης Ξάκης, που όπως ανέφερε η διανομή ξεκινάει από την Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του ορεινού Ταξιάρχη έχει δραστηριότητα στα Έλατα, με αποτέλεσμα να φοβούνται οικονομικό μαρασμό, αν φέτος λόγω covid χαθούν τα Χριστούγεννα. Τα δέντρα που προορίζονται για τη φετινή παραγωγή και διακίνηση δεν θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν την επόμενη χρονιά.

Προσπάθειες να κρατηθούν… μακριά από τον κορωνοϊό

Το χωριό του Ταξιάρχη είναι σε καλή κατάσταση όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων σύμφωνα με τον κ. Ξάκη. «Όλο αυτό το διάστημα κάτοικοι και επαγγελματίες εστίασης προσπάθησαν να τηρήσουν κατά γράμμα τα μέτρα προφύλαξης αλλά το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου ήρθαν χιλιάδες κόσμου στο χωριό. Παρόλα αυτά είμαστε σε καλά επίπεδα με ελάχιστα κρούσματα και ελεγχόμενη κατάσταση», τόνισε.