Βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε άστεγο στην Θεσσαλονίκη, με την αιτιολογία της “μετακίνησης πεζού στερούμενου βεβαίωσης σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή”.

Όπως αποκαλύπτει το GrTimes, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία από το έγγραφο του προστίμου που δέχθηκε ο άστεγος.

Ως διεύθυνση κατοικίας αναφέρεται η οδός όπου βρήκαν τον άστεγο οι αστυνομικοί (οδός Γιαννιτσών), ενώ στον Ταχυδρομικό Κώδικα αναγράφεται η λέξη «άστεγος».

Η εικόνα αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, με τους χρήστες τους να διερωτώνται πώς ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει καν σπίτι, θεωρείται παραβάτης των μέτρων.

LOCKDOWN - ΑΣΤΕΓΟΣ - ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διερευνά το ζήτημα, χωρίς μέχρι στιγμής κανένας να είναι σε θέση να πει εάν πρόκειται για ένα γνήσιο έγγραφο σε αυτή τη μορφή, δηλαδή το πρωτότυπο, ή αν έχει υποστεί παραποίηση με προσθήκη κάποιων στοιχείων.

Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και κατά τη περίοδο του πρώτου εγκλεισμού, σύμφωνα με το οποίο επιβλήθηκε σε άστεγο πρόστιμο για μετακίνηση που δεν πληρούσε τα μέτρα.

Σημειώνεται δε ότι, κατά τη περίοδο του πρώτου εγκλεισμού τον Μάρτιο, διαδοχικές ήταν οι καταγγελίες επιβολής προστίμου σε άστεγους της Θεσσαλονίκης με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης», που είχαν καταγραφθεί από την ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

ΠΗΓΗ: GRTIMES