Εκτίμησε ότι το έλλειμμα φέτος θα είναι κάτω από 10% και πως από τα μέσα του νέου χρόνου η χώρα μας θα προχωρήσει σε δυναμική ανάκαμψη, σε μια πολύ καλύτερη εποχή με επενδύσεις και ανάπτυξη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μύθος όλη η συζήτηση γύρω από το λεγόμενο «μαξιλάρι», έχουμε δυνατότητα να δανειζόμαστε χαμηλότοκα λόγω των ομολόγων μας.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, για αρκετούς μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, μετράει ο κάθε μήνας και συνεισφέρει στο δώρο. Όταν το δώρο αφορά τον εργοδότη-επιχειρηματία που δούλευε κανονικά, τότε αυτό το κομμάτι θα πληρωθεί κανονικά. Όταν το κράτος είναι ο εργοδότης, δίνει το μερίδιό του αντίστοιχα, για παράδειγμα στη μερική απασχόληση δίνουμε 534 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός είναι κάτω από 400 ευρώ, σημείωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Οι υπόλοιποι θα δουν αντίστοιχα με το πόσο εργάστηκαν τα δώρα, «βάλαμε άλλα 266 ευρώ σε αναλογία του Νοεμβρίου, ώστε να είναι ένας ικανοποιητικός μισθός τον Δεκέμβριο».

Όσον αφορά τον τουρισμό, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως θα βοηθηθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή. Το διάστημα από Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο, που είχε απώλεια εσόδων, θα πάρει τα μισά ως ενίσχυση και τα μισά ως χαμηλότοκο δάνειο. Και θα λάβει και αναβολή επιταγών, ειδικά για τα ξενοδοχεία, ως τέλος Απριλίου με προϋποθέσεις.

Όσον αφορά το μητρώο καλλιτεχνών, σημείωσε πως το ταχύτερο δυνατόν θα προχωρήσουμε στην καταβολή της αποζημίωσης.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει απειλή μνημονίου, ο υπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν ακολουθεί τις συμβουλές της αντιπολίτευσης που ζήτησε να δοθούν όλα τα διαθέσιμα, οπότε δεν θα χρειαστεί.

Πηγή:  ert.gr