Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει περαιτέρω τις μετακινήσεις γι’ αυτό και μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης, επόμενο μέτρο που θα ανακοινωθεί είναι και το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι οι ανακοινώσεις θα γίνονταν την Παρασκευή τη απόγευμα, όμως, η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 07.00 μ.μ. Τελικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Το παρασκήνιο της μαραθώνιας συζήτησης στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων χθες είναι πλούσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που δεν υπήρξε την Παρασκευή η απόφαση για τα σχολεία ήταν κάποιες διαφωνίες των λοιμωξιολόγων. Αρχικά πρότειναν ομόφωνα να κλείσουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι και σε ολόκληρη τη χώρα. Τελικά, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις από και προς τα σχολεία, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών, των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στη συνέχεια απεστάλη στον Πρωθυπουργό η εισήγησή τους.

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα

Όπως είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως περιγράφοντας το τι θα γίνει αν κλείσουν και τα Δημοτικά, είπε ότι τα ισχύσουν τα εξής:

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που έγιναν εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

2. Τηλεκπαίδευση

Πηγή: enikos.gr