Η Pfizer Inc ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα τελικά αποτελέσματα από τη κλινική δοκιμή τελικού σταδίου του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 95%, προσθέτοντας ότι έχει επίσης στη διάθεσή της τα απαιτούμενα δεδομένα διμήνου για την ασφάλειά του και πως θα υποβάλει αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ εντός ημερών.

Ηφαρμακευτική εταιρεία ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσει από κοινού με τη γερμανική BioNTech παρουσίασε συνέπεια σε όλο το εύρος των ηλικιών και των εθνικοτήτων.

Σημείωσε επίσης ότι δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές παρενέργειες, σημάδι ότι η ανοσοποίηση θα μπορούσε να λειτουργήσει ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ενήλικες άνω των 65 ετών, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό, ξεπέρασε το 94%.

Η τελική ανάλυση έρχεται μια μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων από τη δοκιμή που είχε δείξει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν μεγαλύτερη από 90%.

Πηγή: real.gr