Ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε  με αφορμή την επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, για την αξιοποίηση του νέου πλαισίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας.

Αναλυτικά, η δήλωση: 

«Η πρόθεση της κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για αύξηση του ορίου ενίσχυσης των επιχειρήσεων στα  3 εκατ. ευρώ, είναι ένα θετικό μέτρο και ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας μέσα στις συνθήκες ασφυξίας που βιώνουμε. Η άμεση εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, αναδεικνύεται πλέον σε “ζήτημα ζωής και θανάτου” για τον ξενοδοχειακό κλάδο που δίνει μάχη επιβίωσης, στερούμενος αντικειμένου δραστηριότητας.

Η ΠΟΞ απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών και τον Αναπληρωτή κ. Θόδωρο Σκυλακάκη,  ώστε μαζί και με τις υπόλοιπες  προτάσεις μας να δημιουργηθεί το αποτελεσματικό πλαίσιο στήριξης που θα κρατήσει ζωντανό το ελληνικό ξενοδοχείο και θα το βοηθήσει να συνεχίσει,  μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν,  τη μεγάλη προσφορά του στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, όπως έκανε όλα τα τελευταία χρόνια. 

Με αίσθημα ευθύνης, σεβόμαστε τον αγώνα που δίνουμε όλοι, κράτος, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και κοινωνία, προκειμένου να επιβιώσουμε στον σκληρό  πόλεμο κατά της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της. Οφείλουμε να επιδείξουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα όπλα,  προκειμένου όλοι μαζί ενωμένοι να βγούμε νικητές! Διότι υγεία χωρίς οικονομία δεν μπορεί να υπάρξει στη μετά – Covid εποχή».  

Την  επιστολή μπορείτε να την δείτε εδώ