Δεκάδες ελέγχους διεξάγουν κάθε μέρα οι άνδρες της Αστυνομικής διεύθυνσης Χαλκιδικής,  προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας κατά  της διασποράς του κορωνοϊού.

Περιπολικά της Αστυνομίας επικεντρώνουν τους ελέγχους στα σημεία εισόδου του νομού,  στην εθνική οδό Μουδανιών Θεσσαλονίκης,  στην Αγία Αναστασία στο δρόμο Θέρμης Γαλάτιστας, καθώς και στη Μαραθούσα.

Αντίστοιχα έλεγχοι γίνονται και μέσα στο Νομό,  για κυκλοφορία σε ώρες που δεν επιτρέπεται και αναίτια κίνηση πολιτών χωρίς SMS ή χωρίς χρήση μάσκας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής κ. Γιώργο Αρχοντόπουλο, το προσωπικό της ΑΔΧ έχει εξοπλιστεί πλήρως με τον αναγκαίο υγειονομικό εξοπλισμό ώστε να υπάρχει πρόληψη και σωστή θωράκιση έναντι του covid.

Παράλληλα με το υπηρεσιακό τους έργο οι αστυνομικοί προσφέρουν και κοινωνικό έργο.  Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία μέσα από τη δική τους τράπεζα αίματος,  στην ΑΔΧ, ώστε να συγκεντρωθουν σε πρώτη φάση περίπου 15 φιάλες αίματος για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής.