Με την ανοιχτή επιστολή η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πευκοχωρίου θα ήθελε να τοποθετηθεί δημόσια για ένα ζήτημα το οποίο προέκυψε πρόσφατα.

Αναλυτικά: 

”Μετά λύπης διαπιστώσαμε πως εν μια νυκτί δίχως καμιά προηγούμενη γνωστοποίηση, η εκκλησία προχώρησε στην τοποθέτηση φράχτη γύρω από το ναό του Αγίου Αθανασίου στην παλιά πλατεία του χωριού.

Εφόσον πια έχει παρέλθει ένα διάστημα μέσα στο οποίο έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, να ακουστούν όλες οι πλευρές που εμπλέκονται ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, θεωρούμε πως πρέπει να εκφράσουμε ανοιχτά πως θεωρούμε τη συγκεκριμένη κίνηση αυθαίρετη και κατακριτέα.

Είναι μια κίνηση η οποία δεν δικαιολογείται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεση της. Ακόμα και να υφίσταται χώρος γύρω από το ναό ο οποίος ίσως ανήκει στην εκκλησία, αυτό έπρεπε πρώτα να διαπιστωθεί παρουσία όλων των φορέων και εμπλεκομένων ώστε να υπάρξει συμφωνία ως προς τα ποια είναι τα ξεκάθαρα όρια αυτής. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω κρίνουμε πως η εκκλησία οφείλει να προχωρήσει σε αφαίρεση της κατασκευής η οποία καταστρέφει ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του χωριού μας το οποίο αποτελεί ξεκάθαρο τουριστικό πόλο έλξης όπως και χώρο ο οποίος προσφέρεται για την αναψυχή των ντόπιων και κυρίως των παιδιών”.