Νοσοκομείο Πολυγύρου

Εκτός προγράμματος ο Υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης πήγε και στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε επιβαρυμένες περιοχές με πρώτο σταθμό την Κατερίνη. Αργά το βράδυ (της Τρίτης) βρέθηκε στο νοσοκομείο του πιο τουριστικού νομού της βόρειας Ελλάδας και συζήτησε με εκπροσώπους της διοίκησης, των εργαζομένων και του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής τα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση περιστατικών κορωνοιού.

Ο υφυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr επανέλαβε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξει επιβάρυνση ακόμη και σε νομούς που δεν δίνουν κρούσματα, όπως η Χαλκιδική. «Θα πρέπει να διατηρηθούν και να δημιουργηθούν νέες και περισσότερες ασφαλείς συνθήκες για τη νοσηλεία και περίθαλψη κρουσμάτων covid19 αλλά και περιστατικών άλλων νοσημάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χαλκιδικής επισήμανε στον υφυπουργό τα βήματα που ακολουθήθηκαν από την αρχή της πανδημίας, όπως η δημιουργία κλινικών κορωνοιού και δέκα κλινών ΜΕΘ από τις μόλις τρεις που διέθετε, εγκατάσταση μίας επιπλέον δεξαμενής υγρού οξυγόνου κλπ. Το νοσοκομείο έχει δεχθεί δωρεές ύψους 500.000 ευρώ ενώ έχει υποβάλλει στο ΕΣΠΑ και έχουν εγκριθεί αιτήματα για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 808.000€ και ταυτόχρονης ενεργειακής αναβάθμισης 5.000.000€.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια