Οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία μέσα σε ένα ναρκοθετημένο οικονομικό περιβάλλον, απόρροια της πανδημίας, τέθηκαν επί τάπητος σε ψηφιακό πάνελ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και κορυφαίων CEO μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών στην διαδικτυακή ημερίδα του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

“Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά. Όταν τελειώσει η πανδημία η Ελλάδα θα είναι στους κερδισμένους. Τα καταφέραμε καλά στην πρώτη φάση. Είμαι σίγουρος ότι με τα κατάλληλα μέτρα θα τα καταφέρουμε και στο δεύτερο κύμα«, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. “Η πανδημία θα τελειώσει όταν θα έχουμε το εμβόλιο και όταν θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός”, συμπλήρωσε.

Τόνισε ότι κάποιες δραστηριότητες δεν πρέπει να λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε τα εμβόλια όπως για παράδειγμα η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και μεταμεσονύχτια διασκέδαση. “Δεν μπορεί να έχουμε ανθρώπους να συνωστίζονται σε μπαρ μέχρι να έχουμε τα εμβόλια”, υπογράμμισε.

Επεσήμανε ότι στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά με συγκεκριμένους περιορισμούς που θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο. “Το σύστημα υγείας δέχεται μεγαλύτερη πίεση σε αυτό το δεύτερο κύμα”, ανέφερε, εμφανίστηκε όμως συγκρατημένα αισιόδοξος πως σταδιακά η κατάσταση θα αποσυμπιεστεί. “Προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ζωές”, υποστήριξε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια