Η διαπίστωση του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο Πολυγύρου ήταν σοβαρή.  “Δυστυχώς δεν έχουμε lockdown”. Κι από κει ξεκινούν και τελειώνουν όλα.

Ο Υφυπουργός όταν επισκέφτηκε τη Χαλκιδική είχε υπόψιν του τις ενστάσεις της ΠΟΕΔΗΝ, ήξερε ότι θα του ζητηθεί βοήθεια σε έμψυχο δυναμικό,  ήξερε ότι όπως σε κάθε περιφερειακό νοσοκομείο, έτσι κι εκεί,  όταν λέμε 10 κλίνες ΜΕΘ εννοούμε ότι ο ενδέκατος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.

Άλλωστε το είχε πει και η καθηγήτρια κ. Β. Παπαευαγγέλου,  η οποία τόνισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τότε όσες ΜΕΘ κι αν υπάρχουν δεν θα επαρκούν.

Η Χαλκιδική ήταν από τους πρώτους νομούς το καλοκαίρι που δέχτηκαν τα σκληρά μέτρα.  Με μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από τον Αύγουστο.  Με περιορισμένες θέσεις στα μπιτς μπαρ, χωρίς νυχτερινή ζωή, χωρίς Βαλκάνιους τουρίστες.  Και τα πήγε καλά.  Τι έγινε όμως στη συνέχεια και στράβωσε η κατάσταση.  Πού χάθηκε η τήρηση των μέτρων.  Μήπως στους φοιτητές που επέστρεψαν στα πατρικά τους.  Μήπως στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.  Ας μην ξεχνάμε και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων από το Άγιο Όρος που αναγκαστικά έφερε ένα νέο μέτρο,  την απαγόρευση διαβίωσης στις μονές, άλλων, πλην των μοναχών

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς,  έκανε λόγο για 276 κρούσματα, από τα οποία 60 νοσηλεύονται.  Αυτά την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Μάλλον δεν έχουμε πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο των μέτρων και την υψηλή μεταδοτικότητα του covid-19. Ευτυχώς όχι όλοι,  αλλά όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι με την άσκοπη μετακίνηση επιβαρύνουν την κατάσταση.

Στα Μουδανιά,  από όπου και οι φωτογραφίες,  η κατάσταση είναι καθημερινά σαν αργία.  Εξαιρούνται λίγα άτομα που κάνουν τα ψώνια του σπιτιού σε βασικά είδη κι από κει και πέρα δεν θυμίζει τίποτα την προ Χριστουγέννων περίοδο άλλων ετών.

[metaslider id=130482]