To αμερικανικό περιοδικό Time κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος της χρονιάς με ένα «Χ» πάνω στο 2020, αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για τη «χειρότερη χρονιά της ιστορίας».

Η επιλογή του περιοδικού σχετίζεται άμεσα με την πανδημία του Covid-19, η οποία άλλαξε άρδην τις ζωές όλων μας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

 

Αποτυπώνει επίσης την ανάγκη του κόσμου να «ξεχάσει» αυτήν την χρονιά και να αφήσει πίσω της μια δύσκολη περίοδο και να δει μια σημαντική αλλαγή κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Στο ευρηματικό εξώφυλλο του περιοδικού το 2020 βρίσκεται σε ένα λευκό φόντο μέσα σε κόκκινο πλαίσιο, με το μεγάλο κόκκινο «Χ» να πρωταγωνιστεί.

«Εχουν υπάρξει χειρότερες χρονιές στην αμερικανική και σίγουρα στην παγκόσμια ιστορία, όμως οι περισσότεροι από όσους είμαστε εν ζωή σήμερα, δεν έχουμε ξαναδεί τίποτα σαν αυτό», τόνισε η Στέφανι Ζάκαρεκ, κριτικός κινηματογράφου του Time.

«Θα έπρεπε να ήσουν πάνω από 100 για να θυμάσαι την καταστροφή του A’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ισπανική γρίπη, 90 για να έχεις μια αίσθηση των οικονομικών απωλειών της μεγάλης ύφεσης και περίπου 80 για να έχεις αναμνήσεις από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και τη φρίκη του», κατέληξε.

Πηγή: travelestate.gr