Πλήρως απαισιόδοξος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος που όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κλάδος των ξενοδόχων «μπαίνει στην κατάψυξη». Τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία βιώνουν όσα βίωσαν τα εποχικά το καλοκαίρι, τόνισε και ανέφερε με έμφαση ότι ο τουρισμός χτυπιέται παρά πολύ.

Ο κ. Τάσιος μίλησε για το λεγόμενο υγειονομικό διαβατήριο και εκτίμησε ότι θα υιοθετηθεί ως προϋπόθεση από πολλές αεροπορικές  εταιρίες αλλά παραμένει άγνωστο το πώς θα κινηθούν οι χώρες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η υγειονομική βίζα και όλη η διαδικασία του εμβολιασμού δεν θα επιτρέψουν να δούμε θεαματικές αλλαγές στις μετακινήσεις τουριστών, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκτιμά ότι η πτώση στην κίνηση της Χαλκιδικής θα είναι μεγάλη και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν πλέον πολίτες σε πολλά κράτη της Ευρώπης και όχι μόνο. Ένας παραπάνω λόγος, για τα Βαλκάνια, από όπου προέρχονται οι μισοί τουρίστες της Χαλκιδικής. «Το θέμα είναι να μπορούν όσοι θέλουν να έρθουν με άνεση και ασφάλεια. Να γίνονται τα rapid τεστ στα σύνορα και να ανοίξουν επιπλέον απευθείας πτήσεις και για τη Θεσσαλονίκη ώστε ο τουρίστας να αισθάνεται πιο ασφαλής», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Αναφερόμενος στα θέματα τουριστικής προβολής μίλησε για τις virtual εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η χώρα και η Χαλκιδική με άμεσους σχεδιασμούς για το επόμενο διάστημα. «Μάλιστα είναι προ των πυλών μια τεχνική συνεργασία με άτομο που δεν μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη, αλλά θα δώσουμε μεγάλο βάρος σε social media και στην διαδικτυακή προβολή», είπε ο κ. Τάσιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος είχε προχωρήσει σε οικονομική δωρεά ύψους 1 εκ. ευρώ στο Εθνικό Σύστημα υγείας, ενώ τοπικά οι Ενώσεις ξενοδόχων έχουν κάνεις πολλές κινήσεις δωρεών κυρίως καλύπτοντας ανάγκες ιματισμού σε νοσοκομεία.