Πρωτοτυπεί για μια ακόμη φορά, όπως απαιτούν και οι συνθήκες, η νεολαία Γαλάτιστας, καθώς διηγείτα μια ιστορία για το έθιμο της Καμήλας.

Αναλυτικά:

Καθώς φέτος η αναβίωση του εθίμου της Καμήλας και του Γάμου της Μανιώς δε μπορεί να αναβιώσει, σας καλούμε σε μια εορταστική δράση προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες, ώστε να καταγραφεί και να διασωθεί η ιστορική μνήμη και η σύγχρονη πραγματικότητα.

Το έθιμο της Καμήλας αναβιώνει κάθε χρόνο στις 4,5, και 6 Ιανουαρίου και προσελκύει πολλούς επισκέπτες τόσο από την Θεσσαλονίκη όσο και από την υπόλοιπη Χαλκιδική.

Καλούμε λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενο, όποιος είτε έχει απλά επισκεφτεί το έθιμο μας τις προηγούμενες χρονιές είτε κατάγεται από το χωριό μας να μοιραστεί την εμπειρία, ανάμνηση του από το έθιμο μας. Η δράση αφορά την καταγραφή παλαιών και νέων ιστοριών του εθίμου.

Μπορείτε να μας στείλετε τις περιγραφές και αναμνήσεις σας από το έθιμο με μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook (Νεολαία Γαλάτιστας) ή στο [email protected], συνοδευόμενες αν θέλετε με μια φωτογραφία έως την Κυριακή 10/01/21.
Το υλικό που θα συγκεντρωθεί και θα δημοσιευθεί ολοκληρωμένο μετά το πέρας των εορτών.

Στοχος είναι να αναβιώσουν τα πολιτιστικά έθιμα και να τα μοιραστούμε με όλους, ακόμη και απο απόσταση.

Ελπίζουμε οτι η αναπόληση των τοπικών ηθών και εθίμων θα ζεστάνει τις καρδιές μας αυτές τις γιορτινές μέρες μέχρι να ξανά βρεθούμε στην πλατεία του χωριού μας κάτω από τους γνώριμους ήχους που θα συνοδεύουν την Καμήλα και την Νύφη.