Βασικές υπηρεσίες του Δήμου Αριστοτέλη όπως,  οικονομική, τεχνική,  και διοικητική, καλούνται να εδρεύουν στην τυπική έδρα του Δήμου που σύμφωνα με τον Καλλικράτη είναι η Ιερισσός.  Αυτό ακριβώς προβλέπει απόφαση του ΣτΕ, την οποία γνωστοποίησε ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος σε όλους κατά τη την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλου Αριστοτέλη.

Βάσει της 1445/2020 απόφασης του ΣτΕ, ακυρώνεται η απόφαση που είχε λάβει ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Πάχτας από την αρχή του Καλλικράτη και μετέφερε ουσιαστικά τους υπηρεσίες στην Αρναία,  αντί της έδρας που είχε γίνει η Ιερισσός σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο θα προταθεί ομάδα εργασίας που θα συστήσει εκ νέου τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών, αλλά πρόκειται για μια πολύμηνη διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί στην πράξη.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι πρόκειται για μία απόφαση που άργησε δέκα χρόνια υποχρεώνει τον δήμο να εφαρμόσει τον νόμο Καλλικράτη και να επαναφέρει ετην Διοικητική ομαλότητα στην περιοχή. Όπως σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα εφτά καινούργια γραφεία καθώς και δύο αίθουσες αρχείου στο Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό, που προέκυψαν από την πρόσφατη ανακαίνιση του κτιρίου, αποτελούν το εχέγγυο για την γρήγορη και απρόσκοπτη επάνοδο των Υπηρεσιών στη νόμιμη θέση τους.