Με φόντο την ένδοξη ιστορία της ηρωικής Επανάστασης στη Χαλκιδική όπου τον αγώνα των Ελλήνων εμψύχωνε και συντόνιζε ο Σερραίος οπλαρχηγός Εμμανουήλ Παπάς, αυτός ο σπουδαίος Φιλικός πατριώτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και πρόταση της Επιτροπής ”Ελλάδα 2021- Σέρρες 2021”, αποφάσισε ομόφωνα την Αδελφοποίηση του Δήμου Σερρών με το Δήμο Κασσάνδρας. Η απόφαση αυτή ελήφθη με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον επετειακό χαρακτήρα της φετινής χρονιάς για τη χώρα μας.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, μετείχε με τη δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και χαιρέτισε τη σημαντική αυτή απόφαση, η οποία θα αποτελέσει ομοίως και δική της εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κασσάνδρας, τονίζοντας: «Μόνο συγκίνηση και υπερηφάνεια αισθανόμαστε για τη λαμπρή προσωπικότητα του Σερραίου Ήρωα Εμμανουήλ Παπά που οργάνωσε τους Χαλκιδικιώτες και ιδιαίτερα τους Κασσανδρινούς αγωνιστές στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα. Είναι ώρα τιμής και ευθύνης για εμάς, να αναδείξουμε την Ιστορία μας με έμφαση στο ”Χαλασμό της Κασσάνδρας”. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί σας αγαπητέ Δήμαρχε και φίλε κ. Χρυσάφη και να προχωρήσουμε σε καινοτόμες, ουσιαστικές και λαμπρές εκδηλώσεις και δράσεις πάντα με γνώμονα την κοινή μας ιστορία».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη: «Η Αδελφοποίηση των δύο Δήμων θα αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής συνεργασιών και προοπτικής για την ανάδειξη τους».