Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια podcast που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν για τους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο του online #tdf23 (4-14.03), με κορυφαίους επαγγελματίες του είδους από όλο τον κόσμο που θα εστιάσουν στις βασικές αρχές των podcast, θα μιλήσουν για τον σχηματισμό περιεχομένου, για τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ θα μοιραστούν τα μυστικά και την τεχνογνωσία τους.

Από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2021 θα προβληθούν περίπου 50 ταινίες στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ, ενώ ο βασικός κορμός της διοργάνωσης (διαγωνιστικά τμήματα, Αγορά, κλπ.) θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 σε θερινούς κινηματογράφους και στις γνωστές αίθουσες του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Στο ενδιάμεσο και στο πλαίσιο του υβριδικού φετινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ανάλογα και με τις υγειονομικές συνθήκες, θα γίνουν και άλλες εκδηλώσεις είτε online είτε σε φυσικούς χώρους.

Για τα online εργαστήρια podcast οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι:

1) Επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε: Α) μεγάλου μήκους ταινίες (60’+), που πρέπει να έχουν προβληθεί σε κινηματογραφικό φεστιβάλ ή εμπορική κινηματογραφική αίθουσα με εισιτήριο. Β) μικρού μήκους ταινίες που πρέπει να έχουν συμμετάσχει επίσημα σε Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα

2) Επαγγελματίες του χώρου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης 3) Απόφοιτοι σχολών σχετικών με οπτικοακουστικά μέσα Οι θέσεις για το εργαστήριο είναι περιορισμένες ενώ θα πραγματοποιηθεί από το Φεστιβάλ ηλεκτρονική κλήρωση στις 19 Φεβρουαρίου 2021, στην περίπτωση που ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αριθμό των θέσεων του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα, χωρίς διερμηνεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: filmfestival.gr

ΑΙΤΗΣΗ: on.tiff.gr/PodcastWorkshops