Θερμή παράκληση για πιστή τήρηση των υπαρχόντων μέτρων προστασίας κατά της COVID-19 απηύθυνε την Πέμπτη προς όλους τους Θεσσαλονίκείς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά το τέλος της σύσκεψης στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία στην πόλη.

Όπως επισήμανε ο υπουργός, για την ώρα δεν προβλέπεται η λήψη επιπλέον μέτρων για την Μητροπολιτική Ενότητα, ωστόσο τόνισε ότι ο «φοβερός» Νοέμβριος θα πρέπει να αποφευχθεί, ξεκαθαρίζοντας πως αυτήν τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων.

«Ο ιός έχει έναν φίλο που είναι ο συνωστισμός. Σας παρακαλούμε πολύ τηρήστε τους κανόνες. Είμαστε μαζί σας με τις πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση και την ενίσχυση των ανέργων. Θα τηρήσουμε τα μέτρα με προσήλωση, σεβασμό και αυστηρότητα. Δε θα αποκλείσουμε από τους κανόνες», είπε.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση «Ελευθερία», ο κ. Χρυσοχοΐδης ισχυρίστηκε ότι «το φως στο τούνελ το βλέπουμε και είναι οι εμβολιασμοί. Γίνονται κανονικά. Θα εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια από ασυνείδητους. Θα νικήσουμε και θα απελευθερωθούμε όταν κάθε μέρα εμβολιάζουμε τους πολίτες. Κάθε μια εισαγωγή στις ΜΕΘ και κάθε νέο κρούσμα εμποδίζει τη διαδικασία».

Ν. Χαρδαλιάς: Όχι νέα μέτρα… προς το παρόν!

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέλαβε ότι προς το παρόν δε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη Θεσσαλονίκη. «Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων αλλά πιστή τήρηση των υπαρχόντων. Με συνεργασία και συνεννόηση θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», και αποσαφήνισε πως δεν τίθεται θέμα πανικού αλλά απόλυτης επιφυλακής.

Απ. Τζιτζικώστας: Να σπάσει η αλυσίδα

Για εντατικοποίηση των ελέγχων έτσι ώστε να μη χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα για το σπάσιμο της αλυσίδας μετάδοσης του κορωνοϊού, έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Συμφωνήσαμε από κοινού ότι θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση και εντατικοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών και ελέγχων. Ζητήσαμε για πως μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταστολή αυτής της κατάστασης. Συμφωνήσαμε για την περαιτέρω συνεργασία με τα νοσοκομεία και τους φορείς της πραγματικής οικονομίας“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thestival.gr                                    

Φωτογραφία: Intime.gr