Το κύμα των καταγγελιών δεν έχει κορυφωθεί ακόμη, εκτίμησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Μάλιστα, ο ηθοποιός σημείωσε ότι αν μιλήσουν οι άνδρες ηθοποιοί, τότε θα «τρίξουν καρέκλες». «Δεν έχει κορυφωθεί. Αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπιμπίλας.

«Τα αγόρια είναι πάρα πολλά. Αν τα αγόρια ανοίξουν το στόμα τους, τότε θα τρίξουν καρέκλες», τόνισε ακόμη.

«Ακόμη κι εμένα που είμαι 45 χρόνια στον χώρο, μερικά πράγμα που ακούω με εκπλήσσουν. Όχι ότι δεν ήξερα πράγματα, για αυτό κι εγώ νιώθω- όπως και όλοι μας πρέπει- συνένοχος, αφού είμαστε συνένοχοι στη σιωπή. Και η σιωπή είναι σε όλη την κοινωνία», τόνισε ο ηθοποιός.

«Ο φόβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των ανθρώπων. Ζούμε σε ένα μικρό χώρο και φοβόμαστε μην χάσουμε την δουλειά μας, τις επαφές μας. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο φόβος σταμάτησε να υπάρχει, υποχώρησε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για αυτές τις περιπτώσεις είπε ότι μπορεί να βοηθήσει νομικά κάποιον ηθοποιό που ίσως δεν μπορεί να προσλάβει δικηγόρο και να τον καθοδηγήσει.

Όσο για το πειθαρχικό, εξήγησε πως είναι θεσμικό όργανο που είχε μεγάλη δύναμη όταν υπήρχε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού, την οποία μπορούσε να στερήσει. «Το διοικητικό συμβούλιο ήδη παρέπεμψε στο πειθαρχικό τους δύο ηθοποιούς που είναι μέλη και θα δούμε τι θα γίνει», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.lifo.gr