Ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην επικαιρότητα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, το νέο lockdown στο οποίο μπαίνει η Αττική, την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, ενώ έκανε και ειδική αναφορά στο κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού και το τι μέλλει γενέσθαι.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν έχει φτάσει έως τώρα στην επιτροπή αίτημα επανέναρξης της Γ’ Εθνικής, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «…ο αθλητισμός είναι από τις δραστηριότητες που σχετίζεται πολύ με τη μετάδοση του ιού».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στην Web TV του panionianea.gr:

-Ο αθλητισμός νοσεί αυτό το διάστημα, αφού προσφέρει εκτός από σωματική και ψυχική υγεία. Υπάρχει μια σύσταση της επιτροπής για τα εμβόλια να ξεκινήσουν να γίνονται σε άτομα μεταξύ 20 και 64 ετών. Είναι κάτι που θα δώσει το πράσινο φως ώστε να αθλείται ο κόσμος και τα σωματεία να αποκτήσουν ξανά ζωή;

«Ο αθλητισμός είναι από τις δραστηριότητες που σχετίζεται πολύ με τη μετάδοση του ιού, θα περιμένουμε να έχουμε μια σχετικά καλή εμβολιαστική κάλυψη, να πάμε και προς το Καλοκαίρι που θα μας βοηθά και ο καιρός για να δούμε μια ομαλοποίηση στα πράγματα. Ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο στη Σερβία σε αγώνα που είδαμε με κόσμο έφερε το δεύτερο κύμα στην χώρα. Με πολύ μεγάλη δυσκολία το λέμε, αλλά θα πρέπει ο μαζικός αθλητισμός να περιμένει».

-Σχετικά με την Γ’ Εθνική…

«Για τη Γ’ Εθνική δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει. Επίσης δεν γνωρίζω αν μπορούν να εφαρμοστούν όσα εφαρμόζονται στην Α’ και στην Β’ Εθνική γιατί έχει ένα σχετικό κόστος. Αν θα μπορούσε να γίνει δεν θα υπήρχε κάποιου είδους αντίρρηση».

-Έχει μπει η Γ Εθνική στο τραπέζι των συζητήσεων;

«Δεν έχει συζητηθεί. Η Γενική Γραμματία Αθλητισμού δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για Γ’ Εθνική».

-Για να το κλείσουμε, λοιπόν, ουσιαστικά Ερασιτεχνικός αθλητισμός από το καλοκαίρι και μετά;

«Η συζήτηση αυτή πριν από τα μέσα της άνοιξης δεν θα εχει απόδοση, δεν θα έχει χαρμόσυνα νέα για εσάς δηλαδή»,

Πηγή: sportsup.gr