Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση διάσωσης ενός δελφινιού σε παραλία στο δήμο Παγγαίου.

«Όταν υπάρχουν άνθρωποι με ψυχή και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα τέλεια». Μe αυτά τα λόγια, μία κάτοικος της Κάριανης του δήμου Παγγαίου, η Μυρσίνη Χρυσαφούδη, αναφέρεται σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε μια ιδιαίτερα συγκινητική επιχείρηση διάσωσης δελφινιού, που έγινε χθες το μεσημέρι, στην παραλία της περιοχής και η ίδια κατέγραψε σε βίντεο.

Χειμερινοί κολυμβητές εντόπισαν ένα δελφίνι να έχει κολλήσει στα ρηχά και να αδυνατεί να βρει τον δρόμο του για να επιστρέψει στο πέλαγος. Λίγες ώρες νωρίτερα και λίγα μέτρα πιο κάτω, στην ίδια παραλία είχαν βρει νεκρό ένα άλλο δελφίνι.

Όταν οι κολυμβητές εντόπισαν το ζωντανό δελφίνι, το οποίο για ώρα πάλευε με τα κύματα, ενημερώθηκε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ελευθερούπολης Γιώργος Ρηνώτας, ο οποίος μετέβη αμέσως στο σημείο, μαζί με τον αδερφό του. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του φιλοζωικού συλλόγου της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα).   Το σημείο όπου βρέθηκε το δελφίνι ήταν ιδιαίτερα ρηχό, ενώ στην περιοχή εκείνη την ώρα έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Γι αυτό, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο λιμάνι.

Μετά από συλλογική προσπάθεια όσων βρίσκονταν στο σημείο, το δελφίνι μεταφέρθηκε με φορτηγό στο λιμάνι.   Εκεί αφέθηκε και πάλι ελεύθερο και στη συνέχεια το βοήθησαν να κολυμπήσει στην ανοιχτή θάλασσα. Τόσο οι εθελοντές όσο και το λιμενικό περίμεναν για αρκετή ώρα έως ότου βεβαιωθούν ότι το πανέμορφο αυτό θαλάσσιο θηλαστικό είναι απόλυτα ασφαλές.

Πηγή: www.lifo.gr