Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την πλήρη ανακατασκευή της Πλατείας της Ολυμπιάδας
Την ένταξη του έργου ανακατασκευής της Πλατείας Ολυμπιάδας προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» εξασφάλισε ο Δήμος Αριστοτέλη. Η δημόσια δαπάνη, θα ανέλθει σε 400.000 ευρώ.

Το έργο της ανάπλασης, συνολικού προϋπολογισμού 599.057,34 ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη χρήση γρανίτη σε όλο το εύρος της πλατείας, τη δημιουργία νησίδων πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά και πέργκολες σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ενώ στο κέντρο της πλατείας θα δεσπόζουν υδάτινοι πίδακες. Ο πυρήνας της νέας προτεινόμενης διαμόρφωσης, δηλαδή το κέντρο της κυκλικής μορφής της πλατείας, χωροθετείται στο σημείο όπου σήμερα είναι τοποθετημένο το άγαλμα του Αριστοτέλη. Επί αυτού του σημείου, προτείνεται η τοποθέτηση υποδαπέδιου σιντριβανιού.

Το έργο, έχει πρότυπα χαρακτηριστικά, καθώς, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση, προβλέπει και την παράλληλη αντιμετώπιση τεχνικών θεμάτων της περιοχής, με διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων και τη αποτροπή της άναρχης στάθμευσης οχημάτων.

Η νέα πλατεία της Ολυμπιάδας θα είναι πλήρως προσπελάσιμη από άτομα με μειωμένη κινητικότητα, θα βελτιώσει βιοκλιματικά την περιοχή και θα αφήνει χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Όπως προαναγγείλαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το έργο της πλήρους ανακατασκευής της πλατείας της Ολυμπιάδας, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της ΑΝΕΤΧΑ που βοήθησαν καθοριστικά στην γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών για την εξασφάλιση της χρηματοδότηση. Θα φροντίσουμε να κινηθούν εξίσου γρήγορα οι λοιπές διαδικασίες, ώστε να το χαρούν πολύ σύντομα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ολυμπιάδας. Θα αποτελέσει μάλιστα τον “πιλότο” από πλευράς τεχνογνωσίας, αισθητικής και λειτουργικότητας, για αντίστοιχα έργα που θα ακολουθήσουν σε άλλες κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη. Παράλληλα συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη της οριστικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ολυμπιάδας. Αναβαθμίζοντας τον δημόσιο χώρο, αναβαθμίζουμε την καθημερινότητα. Συνεχίζουμε να μιλάμε με πράξεις, συνεχίζουμε να οικοδομούμε το νέο πρόσωπο του Δήμου Αριστοτέλη. Κάθε μέρα και ένα βήμα».

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ολυμπιάδας, Γιάννης Πετράκης, από την πλευρά του, σημείωσε: «Ένα όνειρο ζωής, γίνεται πραγματικότητα. Δικαιώνονται οι προσπάθειες χρόνων για την απαραίτητη αισθητική αναβάθμιση του χωριού μας. Δεν είναι τυχαίο που στην προσπάθεια αυτή στο τιμόνι του δήμου είναι ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Κο Αντώνη Αλεξιάδη για όλες τις ενέργειες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Το 2021 θα είναι χρόνια έργων, συνεχίζουμε».