Εκοιμήθη ο Πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Ραμανδάνης (δεξιά), της ενορίας Ν. Μουδανιών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Η πορεία της υγείας του βελτιώθηκε αισθητά και επρόκειτο να αποσωληνωθεί. Ωστόσο κατέληξε από άλλα αίτια πέραν του covid-19.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με καταγωγή από τo Πευκοχώρι Κασσάνδρας, ήρθε στα Ν. Μουδανιά στα μέσα της δεκαετίας του 60′. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Κατά τη διάρκεια της διακονίας αποπεράτωσε τον Ιερό Ναό της Παναγίας Κορυφινής, γράφοντας και το βιβλίο “το διαμάντι του Ουρανού”. Αγάπησε το νέο του τόπο όσο λίγοι, ήταν περήφανος για το ποίμνιο του και δεν σταματούσε να εξυμνεί την δημιουργικότητα και εργατικότητα του. Επίσης, είχε οργανώσει συσσίτια για οικογένειες και απόρους, ενώ ίδρυσε το γηροκομείο ”Παναγία Κορυφινή”. Ήταν πάντα εκεί για να ακούσει και να καθοδηγήσει τον οποιονδήποτε.

Πριν 2 χρόνια περίπου με αφορμή την επίσκεψη του τότε Μητροπολίτη Προύσας κκ. Ελπιδοφόρου, νυν Αμερικής, μίλησε δημόσια για το λαό των Ν. Μουδανιών, σε εκείνη την κατανυκτική Θεία Λειτουργία. Σε ένδειξη τιμής και ανάμνησης της ημέρας, ο πατέρας Αθ. Ραμανδάνης δώρισε στο Μητροπολίτη Προύσης μια ποιμαντική ράβδο για να προσεύχεται για τον κόσμο των Ν. Μουδανιών. Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, μέσω του κ. Ελπιδοφόρου εξήρε το έργο του π. Αθ. Ραμανδάνη και απέστειλε ένα πετραχήλι και ένα εγκόλπιο.

‘Ήταν αγαπητός και στα παλιά Μουδανιά, αφού τα είχε επισκεφτεί πολλές φορές. Εκτός από τις φιλίες που είχε δημιουργήσει, λειτούργησε και το Ναό του Αγ. Γεωργίου στα παλιά Μουδανιά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.