Ομως, αυτές οι αεροπορικές θέσεις ανάμεσα στην economy και την business class γίνονταν εξαιρετικά δημοφιλής σε διεθνείς πτήσεις ακόμη και πριν την πανδημία και καθώς θα αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά το 2021, αναμένεται να γίνουν οι πιο «περιζήτητες» θέσεις μέσα στο αεροπλάνο.

Γιατί; Πρόκειται για έναν συνδυασμό παραγόντων.

Αρχικά, η οικονομική κρίση θα κάνει τους ταξιδιώτες της business class να «κοιτάξουν» προς την premium economy – είτε πρόκειται για επαγγελματίες ταξιδιώτες των οποίων οι ταξιδιωτικές πολιτικές είναι αυστηρότερες ή για σχετικά ευκατάστατους ταξιδιώτες αναψυχής που θέλουν πλέον να εξοικονομήσουν χρήματα αλλά δεν θέλουν να στριμωχτούν στις οικονομικές θέσεις.

Δεύτερον, πολλοί ταξιδιώτες θα έχουν πολλά χιλιόμετρα για να καλύψουν μετά από έναν χρόνο – και με πολλούς επαγγελματίες ταξιδιώτες να βρίσκονται πλέον στις οικονομικές θέσεις – πιθανότατα θα δούμε πολλούς από αυτούς να αναβαθμίζουν ελαφρώς τις θέσεις τους.

Τρίτον, ζώντας για περισσότερο από ένα χρόνο με την απειλή του Covid-19, ίσως δεν θα είμαστε έτοιμοι να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο με αγνώστους και πάλι. Ετσι, ο επιπλέον χώρος στην Premium economy θα είναι ιδανικός.

Σε τι διαφέρει;

Σε τι διαφέρει όμως μια premium economy θέση; Βασικά, είναι μια μεγαλύτερη θέση, λέει ο Μπεν Ορσον, σχεδιαστής υπεύθυνος για πολλές από τις πιο επιτυχημένες αεροπορικές θέσεις της τελευταίας δεκαετίας και διευθύνων σύμβουλος της Orson Associates.

Η πιο «περιζήτητη» αεροπορική θέση για το 2021
Καθώς θα αρχίσουμε να ταξιδεύουμε ξανά το 2021, οι θέσεις της premium economy αναμένεται να γίνουν οι πιο «περιζήτητες» μέσα στο αεροπλάνο. © Shutterstock

«Το πιο σημαντικό πράγμα που προσφέρει η premium economy για τον επιβάτη είναι μια σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά στην άνεση σε σύγκριση με την economy. Παρέχει συνήθως 5 έως 10 ίντσες επιπλέον χώρο για τα πόδια, δυνατότητα για μεγαλύτερη κλίση με στήριγμα ποδιών και μια βελτιωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας με πολύ μεγαλύτερη οθόνη».
Τα καθίσματα είναι επίσης περίπου δύο έως τρεις ίντσες ευρύτερα, ενώ συνήθως υπάρχουν ένα με δύο λιγότερα καθίσματα σε κάθε σειρά: οκτώ στο Boeing 777 και το Airbus A380, για παράδειγμα, σε αντίθεση με 10 στις περισσότερες οικονομικές κατηγορίες.

«Αυτή η προσέγγιση έχει αποδώσει για τις αεροπορικές εταιρείες», λέει ο Ορσον. «Η British Airways και η Virgin Atlantic αναφέρουν ότι είναι το πιο κερδοφόρο τμήμα του αεροπλάνου».

Οι αεροπορικές θέσεις βρίσκονται ανάμεσα στις ολοένα πιο πολυτελείς και ευρύχωρες θέσεις της business class και στις ολοένα λιγότερο πολυτελείς και ευρύχωρες θέσεις της economy.

O Ματ Ράουντ, επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής στο στούντιο σχεδιασμού Tangerine, εξηγεί ότι για τις αεροπορικές εταιρείες αυτή η επιλογή βοηθάει στο να καλυφθεί αυτό το κενό και ότι υπάρχουν μερικά επιπλέον προνόμια – πέρα από τα μεγαλύτερα καθίσματα.

Γυναίκα σε αεροπλάνο
«Το πιο σημαντικό πράγμα που προσφέρει η premium economy για τον επιβάτη είναι μια σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά στην άνεση σε σύγκριση με την economy». © Shutterstock

«Οι αεροπορικές εταιρείες τείνουν να προσφέρουν στους επιβάτες της premium economy πρόσβαση σε “υπηρεσίες προτεραιότητας”, όπως δωρεάν κρατήσεις θέσεων, προτεραιότητα στην επιβίβαση και αυξημένο όριο αποσκευών. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται ποικίλλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία».

Οι επιβάτες που επιλέγουν την premium economy προέρχονται κυρίως από τις δύο άλλες κατηγορίες: αναζητούν είτε «αναβάθμιση» από τις οικονομικές θέσεις είτε οικονομικότερες επιλογές από τις επιχειρηματικές.

Ενώ τα καθίσματα και η συνολική εμπειρία στις δύο άλλες κατηγορίες θέσεων έχουν αλλάξει σημαντικά – είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο – πόσο έχουν αλλάξει οι premium economy θέσεις από την εισαγωγή τους σε πτήσεις της Virgin Atlantic και της EVA Air πριν από 30 χρόνια;

«Δεν έχουν αλλάξει στην πραγματικότητα», λέει ο Πίτερ Τένεντ, διευθυντής της εταιρείας σχεδιασμού Factorydesign.

Παρά την πρόοδο όσον αφορά στην ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης, με οθόνες αφής, πρίζες, Wifi κλπ., η βασική θέση δεν έχει αλλάξει σημαντικά.

Τι γίνεται στο μέλλον;

Η premium economy, λέει ο Μάρτιν Ντάρμπισαϊρ, διευθύνων σύμβουλος της Tangerine, «είναι σωτήρια για μένα ως επαγγελματίας ταξιδιώτης που διευθύνει μια εταιρεία και δεν μπορεί να πετάει με την business class όποτε θέλει».

Αυτή η επιλογή είναι επίσης πολύ δημοφιλής για ηλικιωμένους ταξιδιώτες, ειδικά καθώς μπορούν να κάνουν κράτηση νωρίς και να επωφεληθούν από προσφορές.

Συνολικά, λέει ο Ορσον, «η premium economy θα συνεχίσει να είναι δημοφιλής για τους πολύ ψηλούς, τους ηλικιωμένους και οποιονδήποτε άλλον για τον οποίο η οικονομική θέση δεν ανταποκρίνεται στις σωματικές του ανάγκες».

Οπως και αν μοιάζει το μέλλον, ο Τένεντ σημειώνει: «Η αεροπορία είναι ένα πεδίο μάχης για διαφοροποίηση. Εάν μια αεροπορική εταιρεία μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο, διαφορετικό ή νέο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

με πληροφορίες από CNN Travel
Πηγή: travelestate.gr