“Συγγενής ηλικιωμένου από την Αγία Παρασκευή, μετέβη από τη Θεσσαλονίκη στο χωριό, μετέφερε τον ηλικιωμένο στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών για εμβολιασμό, τον επέστρεψε στην Αγία Παρασκευή και γύρισε στη Θεσσαλονίκη. Αναγνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν”, μας αναφέρει χαρακτηριστικά γιατρός.

Κανονικά συνεχίζεται στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής η διαδικασία εμβολιασμού για τους πολίτες του νομού. Αυτές τις ημέρες εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca οι ηλικίες 60-64 ετών στα κέντρα υγείας Παλαιοχωρίου και Αγίου Νικολάου.

Με το εμβόλιο της Pfizer εμβολιάζονται οι ηλικίες 70-75 ετών στα κέντρα υγείας Μουδανιών και Ν. Καλλικράτειας. Για τους λόγους που διανεμήθηκαν τα εμβολια στα Κέντρα Υγείας έχουν προκληθεί και σχετικές αντιδράσεις καθώς μέχρι τώρα χρειάστηκε άτομα στην κατηγορία των 60-64 ετών να μεταβούν στο Παλαιοχώρι ή στη Σιθωνία στο Κ.Υ. Αγίου Νικολάου.

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία του ρεπορτάζ, γρήγορα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και όλοι οι εμβολιασμοί θα γίνονται κανονικά, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όσο και σε όλα τα Κέντρα Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα προσήλθαν σχεδόν όλοι όσοι ειδοποιήθηκαν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς να παρατηρηθούν ακυρώσεις και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.