επιμελητηριο
  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών FOOD EXPO 2021

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, προτίθεται να λάβει μέρος με επιχειρήσεις μέλη του στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo, το χρονικό διάστημα 29/05 – 01/06/2021 στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της φυσικής έκθεσης θα λειτουργήσει παράλληλα και ηλεκτρονική πλατφόρμα της ψηφιακής έκθεσης.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αποφάσισε να επιδοτήσει τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην έκθεση με το Επιμελητήριο, με έκπτωση 50% έως 10,5 τ.μ. ενοικίαση περιπτέρου(1) και έκπτωση 50% για τη συμμετοχή στην ψηφιακή έκθεση(2).

(1) Φυσική έκθεση με ετοιμοπαράδοτο περίπτερο Executive, περιλαμβάνει:

Δομή αλουμινίου με πλήρωση πάνελ PVC λευκής και γκρί απόχρωσης, Διαχωριστικό PVC, Επίστρωση γκρι μοκέτας, 1 τραπέζι, 3 καθίσματα, 1 σκαμπό, 3 ράφια, 1 ερμάριο με ενδιάμεσο ράφι, 1 infodesk, Μετώπη με την επωνυμία του εκθέτη (1,50×0,45μ.), 2 Προβολείς HQI 150 W, 1 πολύμπριζο

Ελάχιστη ενοικίαση περιπτέρου ανά εκθέτη 10,5 τ.μ. (επιδότηση 50%).

(Όσοι επιθυμούν μπορούν να νοικιάσουν μεγαλύτερο περίπτερο)

(2) Η ψηφιακή έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν τελικά οι συνθήκες δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή της φυσικής έκθεσης. (επιδότηση 50%).

 Κάθε επιχείρηση μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφιακή έκθεση, χωρίς να είναι απαραίτητη και η συμμετοχή της στη φυσική έκθεση.

 Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ανωτέρω έκθεση πρέπει να αποστείλουν υπογεγραμμένη την συνημμένη δήλωση συμμετοχής, αυστηρά το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 01/03/2021 στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής με e-mail: info@epichal.gr.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 – 24300 και στο e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνη κα Τζηρίτη Γεωργία.

 

  • Νέος κύκλος e – σεμιναρίων για τα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στα πλαίσια της προσπάθειας συνεχούς κατάρτισης και εκπαίδευσης των μελών του, εναρμονισμένο πλήρως με τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19, διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια _ online conference,  με την καταξιωμένη εταιρία Συμβούλων Επιχειρήσεων Alpha Plan Consultants με πολυετή εμπειρία στον χώρο της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της επαγγελματικής εκπαίδευσης .

Τα e – σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν :

  • Την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00 με θέμα «Ηγεσία» (Ολοκληρώθηκε)
  • Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00 με θέμα «Branding & Οργάνωση για μεταποιητικές επιχειρήσεις» (Ολοκληρώθηκε)
  • Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00 με θέμα «Οργάνωση – Βελτίωση & Τεχνικές προμηθειών »
  • Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 18:00 – 21:00 με θέμα «Digital Marketing (Διαδικτυακό Marketing»

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά σεμινάρια δωρεάν μέσω της εφαρμογή της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, zoom.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν το e-mail τους, στο οποίο θα τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για την παρακολούθησή του (link) μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος, μέχρι και ώρα 18.00 της προηγούμενης ημέρας πριν τη διοργάνωση του σχετικού σεμιναρίου  . Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια, παρακαλώ πατήστε ΕΔΩ .

(https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScrefLIG7ZITzGldkyT2S1w337sf9YtqvXDcAI3nGUQFyB7Kg/viewform)

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των σεμιναρίων θα δοθούν στους συμμετέχοντες ηλεκτρονικές βεβαιώσεις συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής: 2371024200 & 2371024300, e-mail: info@epichal.gr, υπεύθυνος κος Μήντος Δημήτριος.

 

  • Δημοσιεύτηκε η Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος»

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ.

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και αιτήσεις μέχρι 1.500 ευρώ για την αναβάθμιση του e-shop, εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

  • Δικαιούχοι της Δράσης είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου (ΚΑΔ 47 «Λιανεμπόριο» και αναλυτικοί αυτού) και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

  • Υφιστάμενες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ έως και την 30/09/2019
  • Νεοσύστατες που έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 22/02/2021 και ώρα 13:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 24/03/2021 και ώρα 15:00

Λαμβάνοντας υπόψη το Υπουργείο την διαβούλευση που προηγήθηκε στην Δράση:

  • Εφαρμόζεται πλέον συγκριτική αξιολόγηση, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα/λάθη στην υποβολή των αιτήσεων για χάρη της γρήγορης υποβολής.
  • Εξειδικεύεται η στόχευση της πρόσκλησης στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στο Λιανικό εμπόριο διαφόρων ειδών (ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα).
  • Δίνεται βαρύτητα στις επιχειρήσεις που πλήττονται περισσότερο, έτσι ώστε επιχειρήσεις με μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών τους να προηγούνται στην σχετική λίστα κατάταξης
  • Δίνεται προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που διατηρούν φυσικό κατάστημα καθώς αυτές επηρεάζονται πιο πολύ από τους περιορισμούς στην κυκλοφορία των πολιτών/καταναλωτών
  • Επιτρέπεται η υλοποίηση ηλεκτρονικού καταστήματος υπό μορφή «φιλοξενίας» σε μεγάλους και ασφαλείς δικτυακούς τόπους
  • Δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση μπορείτε να απευθυνθείτε στο:

Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ: Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. (κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ έως τις 4.30 μ.μ.

Εmail: infoepan@mou.gr

Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr

Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & των Περιφερειακών Μονάδων τουςwww.efepae.gr

Η πρόσκληση είναι αναρτημένη στο παρακάτω link: http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20210212_034%CE%9A%CE%95_e-%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F_%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3.pdf

 

  • Δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ τα μέτρα που ισχύουν από 11 Φεβρουαρίου έως και 01 Μαρτίου 2021

Επανεκτυπώθηκε λόγω λάθους στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 534/Β/10.01.2021) η Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 9147 «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.», με αναφορά για τη δυνατότητα λειτουργίας στις 13.02.2021 & 14.02.2021 των καταστημάτων πώλησης ανθέων και συναφών προϊόντων .

 

 

Τα Επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης εξακολουθούν να είναι τέσσερα .  Ειδικότερα έχουμε το Επίπεδο επιτήρησης, αυξημένου κινδύνου, πολύ αυξημένου κινδύνου και μητροπολιτικών περιοχών. Στο νομό Χαλκιδικής που εντάσσεται στην κατηγορία των μητροπολιτικών Δήμων, ορίστηκε προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας αγοράς από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 07.00 έως 17.30 . Η  κυκλοφορία επιτρέπεται από τις 5:00 έως τις 18:00.

Για εστίαση , (πχ εστιατόρια πλην φοιτητικών εστιατορίων) καφέ , ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες , catering, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) , διανομής προϊόντων (delivery) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive – through ) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στο συγκεκριμένο ΦΕΚ χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων.

Για καταστήματα τροφίμων (άρθρο 22) (πχ σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία , πρατήρια υγρών καυσίμων , καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων, προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από Δευτέρα έως Σάββατο ορίζεται από 07.00 έως 17.30. Στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία της υπηρεσίας της διανομής (delivery) επιτρέπεται έως ώρα 01.00. Το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας του Σαββάτου, ισχύει και για την Κυριακή, στην περίπτωση των καταστημάτων που η λειτουργία τους επιτρέπεται την ημέρα αυτή, πλην των σούπερ μάρκετ που παραμένουν κλειστά. Επιτρέπεται όμως να λειτουργούν αποκλειστικά προς τον σκοπό της αποστολής ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις (άρθρο 22)

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών αναστέλλεται το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Φεβρουαρίου (άρθρο 23).

Για το λιανεμπόριο (άρθρο 25) η λειτουργία της αγοράς γίνεται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away), με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 07.00 έως 17.30 . Αναστολή λειτουργίας τους κατά την ημέρα του Σαββάτου και της Κυριακής . Τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις ώρες.

Τα καταστήματα ανθέων και συναφών προϊόντων, «ειδικώς στις 13.02.2021 και 14.02.2021 και κατά τις ώρες 09.00 έως 17.30 επιτρέπεται η λειτουργία τους με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως  προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (clikc away) και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside) (Άρθρο 25) .

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, μονάδες φροντίδας σώματος, διαιτολογικά κέντρα θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή με το προαναφερθέν ωράριο (07.00 έως 17.30). Το Σάββατο και Κυριακή οι εν λόγω υπηρεσίες θα μένουν κλειστές. (άρθρο 26)

Σας υπενθυμίζουμε ότι υπεύθυνοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή της τήρησης των μέτρων και της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων είναι η Δ/νση  Εμπορίου και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα του νομού μας, στους οποίους επίσης μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες λειτουργίας της αγοράς.

 

  • Νόμος 4772/2021 – Δημοσιεύθηκε ο νόμος με τη μείωση των ενοικίων τη ρύθμιση για τις επιταγές και άλλες φορολογικές διατάξεις

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4772/2021 (ΦΕΚ 17Α_05.02.2021) “Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις. “. Μεταξύ άλλων στο Β’ Μέρος ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19, το άρθρο 26 αναφέρεται στην  «Επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων», στο άρθρο 27 στην «Στήριξη των εκμισθωτών από τη μη είσπραξη μισθωμάτων – Τροποποίηση της παρ. 42 του άρθρου 72 του ν. 4172/2013 και της παρ. 2 του άρθρου 13 του ν. 4690/2020», στο άρθρο 28 στην «Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων, ρυθμίσεις για την παροχή ευεργετήματος μη καταχώρησης αξιογράφων σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και αναστολή
έκδοσης διαταγών πληρωμής», στο άρθρο 29 στο «Προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών». Ειδικά για τις προϋποθέσεις για την υπαγωγή στην αναστολή αξιογράφων  οφειλόμενων από τις επιχειρήσεις δημοσιεύτηκαν οι ΚΑΔ στην απόφαση  Α.1022/2021 «Καθορισμός των Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων για την εφαρμογή της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4772/2021 «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις (Α’ 17).»

Επιπλέον από Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολής επιταγών στις τράπεζες. Διευκρινήσεις προς εκδότες και κομιστές αξιογράφων δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωση της  https://www.hba.gr/Media/Details/483 .

 

 

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: 7η τροποποίηση της Δράσης & έναρξη υποβολής αιτήματος ελέγχου

Έχει δημοσιευτεί η υπ. αριθμ. Α.Π.: 565/02-02-2021   (ΑΔΑ:Ω02Η7ΛΛ-2ΝΑ) Έβδομη (7η) τροποποίηση της εν θέματι πρόσκλησης. Περιληπτικά οι κύριες αλλαγές που επέρχονται με την τροποποίηση είναι οι κάτωθι:

  1. Το συνολικό αίτημα ελέγχου υποβάλλεται κατ’ επιλογή των δικαιούχων στο διάστημα από 01/02/2021 έως 31/07/2021.
  2. Το Αίτημα Καταβολής (Επαλήθευσης – Πιστοποίησης) υποβάλλεται από το δικαιούχο μόνο ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ και επισυνάπτονται σε αυτό όλα τα προβλεπόμενα στα παραρτήματα VII & VIII δικαιολογητικά.
  3. Τροποποιούνται τα δικαιολογητικά των παραρτημάτων VII & VIII (παραδοτέα ελέγχου και καταβολής επιχορήγησης).

Σε περίπτωση που δεν επικυρωθεί ο υπολογισμός διατήρησης προσωπικού της τελευταίας ημέρας, το αίτημα απορρίπτεται και η επιχείρηση δύναται να επανέλθει με νέο αίτημα σε χρόνο που η παραπάνω υποχρέωση τηρείται.

Την σχετική Απόφαση μπορείτε να την βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ https://kepa-anem.gr/ wp-content/uploads/sites/2/2020/09/7η-τροποποίηση-Covid-19-PKM.pdf, στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΠΑΕ www.efepae.gr, καθώς και στο διαδικτυακό τόπο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, http://et.diavgeia.gov.gr  με τους προαναφερθέντες Αριθμούς Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ).

Η ενέργεια του Αιτήματος Καταβολής Ενίσχυσης (Ελέγχου) στο ΠΣΚΕ είναι διαθέσιμη από Τετάρτη 03 Φεβρουαρίου 2021. Προκειμένου να υποβάλετε το Αίτημα Καταβολής Ενίσχυσης (Ελέγχου),  εισέρχεστε με τους κωδικούς σας στο ΠΣΚΕ (username και password της Υποβολής) επιλέγετε αριστερά το μενού της Δράσης και στη συνέχεια την ενέργεια «Αίτημα Καταβολής Ενίσχυσης (Ελέγχου)». Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται σε κάθε καρτέλα για την συμπλήρωση του αιτήματος. Επισημαίνουμε την ανάγκη επισύναψης όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στο βήμα 7 [ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΕΛΕΓΧΟΥ)] του ΠΣΚΕ, τα οποία θα πρέπει να είναι ευκρινή προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις οι οποίες θα οφείλονται στην εκ νέου προσκόμιση των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα  με τα αναφερόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης (Κεφ. 12.1), οι Δικαιούχοι  των οποίων επενδύσεις θα υπαχθούν στη Δράση “Eνίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία” θα πρέπει στη διάρκεια υλοποίησης του έργου τους να λαμβάνουν όλα τα μέτρα πληροφόρησης που προβλέπονται στο Παράρτημα XII του Κανονισμού 1303/2013. Οι Υποχρεώσεις Δημοσιότητας  – Πληροφόρησης κατά την υλοποίηση της πράξης περιγράφονται στο παρακάτω link : https://kepa-anem.gr/2020/09/03/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84-11/

  • Πρώτη (1η) τροποποίηση της πρόσκλησης για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου. Και σε ξενοδοχεία , τουριστικά καταλύματα η επιδότηση για θερμαντικά σώματα

Η υπ’ αριθ.7141/1576/Α3/30-12-2020 (ΑΔΑ: Ω8ΡΘ46ΜΤΛΡ-ΦΥΣ) απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: «Πρόσκληση για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 –2020», τροποποιείται ως εξής:

1.Η παράγραφος 5 αντικαθίσταται ως εξής:

Λήπτες της ενίσχυσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας Δράσης, είναι οι Μικρομεσαίες και Μεγάλες Επιχειρήσεις:

  1. εστίασης και
  2. παροχής καταλυμάτων(ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα) που διαθέτουν εξωτερικό χώρο παροχής υπηρεσιών εστίασης ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν στη χώρα, και των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Πρόσκληση.

2.Η παράγραφος 6 αντικαθίσταται ως εξής:

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων, των επιλέξιμων ΚΑΔ, καλύπτει την προμήθεια ενός (1) θερμαντικού σώματος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου εστίασης και μέχρι 100 € ανά θερμαντικό σώμα, χωρίς το ΦΠΑ

 

  • Προκήρυξη Δράσης “Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου”

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφ. Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, Αρ. Πρωτ: 7141 / 1576 /Α3 _30.12.2020 «κλείδωσε» η επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Η δράση προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα νόμιμα αδειοδοτημένου εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ).

  1. Οι επιλέξιμοι ΚΑΔ στους οποίους πρέπει να δραστηριοποιείται η προς ενίσχυση επιχείρηση, μετά την 1η τροποποίηση είναι οι :

¾ 56.10 : Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.10

¾ 56.29.20 : Υπηρεσίες καντίνας Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.29.20

¾ 56.30 : Δραστηριότητες παροχής ποτών Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 56.30

¾ 55.10 :Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 55.10

¾ 55.20 :Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής Περιλαμβάνονται και όλοι οι ΚΑΔ της υποκατηγορίας 55.20 εκτός των ΚΑΔ 55.20.12 (Υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες σε ιδιοκτησίες χρονομεριστικής μίσθωσης) και 55.20.19 (Άλλες υπηρεσίες παροχής δωματίου ή μονάδας καταλύματος για επισκέπτες, χωρίς καθημερινή καθαριότητα).

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση πενταψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων».

Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση έχει αναδρομική ισχύ, δηλαδή καλύπτεται από τη σχετική πρόσκληση η προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που πραγματοποιήθηκε από την 1η Φεβρουαρίου 2020 και πριν από την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, υπό την προϋπόθεση ότι ο λήπτης της ενίσχυσης διέθετε τουλάχιστον έναν ενεργό επιλέξιμο ΚΑΔ κατά την ημερομηνία αγοράς.

Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει τις δαπάνες για την αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (π.χ. υγραερίου, ηλεκτρικών, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου κ.ά.), αυτόνομων ή μέρους κινητού εξοπλισμού, τα οποία ήταν καινούργια και αμεταχείριστα κατά την αγορά τους.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση για ένα χώρο εστίασης ανέρχεται σε πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000€). Σε περιπτώσεις εστίασης σε ξενοδοχεία / τουριστικά καταλύματα που σε έναν τόπο εγκατάστασης του ξενοδοχείου υπάρχουν περισσότεροι από έναν εξωτερικοί χώροι παροχής υπηρεσιών εστίασης, αυτό οι χώροι λαμβάνονται υπόψη ως ένας εξωτερικός χώρος παροχής υπηρεσιών εστίασης.

Ως ημερομηνία έναρξης για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων ορίζεται η 4η Ιανουαρίου 2021 και ώρα 15:00 και λήξης η 4η Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00, στον διαδικτυακό τόπο https://heating-devices.mindev.gov.gr. Υπογραμμίζεται ότι, πριν από την υποβολή της αίτησης, ο λήπτης της ενίσχυσης πρέπει να έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια και την αποπληρωμή των θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου, καθώς και στη σχετική εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της επιχείρησης.

Ο δυνητικός λήπτης υποβάλλει μία Αίτηση Χρηματοδότησης ανά ΑΦΜ, για το σύνολο εγκαταστάσεων εστίασης ή και των τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους παροχής υπηρεσιών εστίασης, που βρίσκονται στην κυριότητά του και για τις οποίες προμηθεύεται θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου. Το ποσό με το οποίο επιχορηγείται η επιχείρηση, στο πλαίσιο της δράσης, είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή. Η αξιολόγηση των αιτήσεων χρηματοδότησης θα είναι άμεση και το ποσό θα καταβάλλεται στους δικαιούχους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα δράση του ΕΣΠΑ, τη διαδικασία υποβολής και έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω σελίδες:

  • http://www.antagonistikotita.gr/epanek/prokirixeis.asp?id=72&cs
  • https://www.efepae.gr/frontend/articles.php?cid=684&t=Perigrafi-Drasis
  • https://www.espa.gr

 

  • Μέχρι 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την ένταξη τους στον έκτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της οποίας θα διατεθούν ενισχύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ. Αυτό προβλέπει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις. Το ποσό της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 500 ευρώ έως και 50.000 ευρώ ανά περίπτωση.

  • ΕΝΟΙΚΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Άνοιξε η υποβολή αιτήσεων για την καταβολή αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες

 

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν τον Ιανουάριο. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων είναι μέχρι την 1η Μαρτίου. Μια βασική διαφορά σε σχέση με τις αντίστοιχες δηλώσεις που είχαν γίνει τους προηγούμενους μήνες είναι ότι αυτή τη φορά γίνεται ταυτόχρονα η επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνονται. Στη νέα εφαρμογή πραγματοποιούνται αυτόματες διασταυρώσεις ανάμεσα στα ΑΦΜ του ενοικιαστή και τους πληττόμενους ΚΑΔ που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα.

 

  • Μείωση ενοικίων κατά 100% και για τον Μάρτιο 2021

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο στη Βουλή απαλλάσσεται και για το μήνα Μάρτιο 2021 (ισχύει για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021) από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος, ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους, που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του.

Συνεπώς για το μήνα Μάρτιο 2021 —όπως και για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο— θα υπάρχει πλήρης απαλλαγή (100%) των μισθωμάτων ή απαλλαγή 40% για επιχειρήσεις οι ΚΑΔ των οποίων θα καθοριστούν με απόφαση.

 

  • Παγώνουν έως το τέλος του έτους όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς στις ΔΟΥ και σταΕλεγκτικά Κέντρα που είχαν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου 2021

Παγώνουν έως το τέλος του έτους όλες οι βεβαιωμένες οφειλές προς στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα που είχαν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου 2021. Μάλιστα διπλασιάζεται και ο ρυθμός των δόσεων εξόφλησης των υποχρεώσεων αυτών. Οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τις συγκεκριμένες οφειλές σε 24 άτοκες ή 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5% και με την πρώτη δόση να καταβάλλεται ως την 31 Ιανουαρίου 2022. Αναστέλλεται, επίσης, η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επεκτείνοντας τις παρεμβάσεις και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

 

 

  • Μείωση 7,4% στα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

Mειωμένα κατά 7,4% ήταν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2021. Η μείωση των φορολογικών εσόδων  οφείλεται σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη «στις επιπτώσεις του lock down, που κράτησε περισσότερο από ότι είχε υπολογιστεί όταν καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός». Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου 2021, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.561 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 1.091 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2021 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και ελλείμματος 768 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1.473 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1.031 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 495 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2020.

 

  • Παρατείνεται για 6 μήνες η υλοποίηση 9 δράσεων ενίσχυσης επιχειρηματικότητας

Παρατείνονται κατά 6 μήνες οι καταληκτικές ημερομηνίες υλοποίησης των ενταγμένων έργων σε εννέα Δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, οι δράσεις που παρατείνονται οριζόντια κατά 6μήνες είναι οι ακόλουθες: Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών, αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές, ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ποιοτικός Εκσυγχρονισμός, επιχειρούμε Έξω, εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση, εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Και οι δύο ψηφιακές δράσεις:  Ψηφιακό Άλμα και ψηφιακό Βήμα.

 

  • EE: Ανάπτυξη 3,5% το 2021 & 5% το 2022 για την Ελλάδα

Ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 3,5% φέτος και 5% το 2022 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της με τις χειμερινές προβλέψεις. Η ανάκαμψη θα συνεχίσει να στηρίζεται κυρίως από την ιδιωτική κατανάλωση, λόγω του σταδιακού εκ νέου ανοίγματος του λιανικού εμπορίου, της βελτίωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και της υποστηρικτικής για την οικονομία δημοσιονομικής πολιτικής. Όπως σημειώνει η έκθεση, το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε 2,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2020 μετά την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσωρινή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Συνολικά, το ΑΕΠ αναμένεται να έχει μειωθεί 10% το 2020.

 

  • ΣΕΒ : Σεμινάριο Ψηφιακό Εργαστήριο «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες»

 

Ο ΣΕΒ διοργανώνει Ψηφιακό Εργαστήριο με θέμα «Ψηφιακές Εφοδιαστικές Αλυσίδες», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, και ώρα 16.30 μ.μ.

 

Η 4η βιομηχανική επανάσταση, αλλά και οι προκλήσεις του Covid-19, επιβάλλουν το μετασχηματισμό των παραδοσιακών γραμμικών εφοδιαστικών αλυσίδων σε δυναμικά και ευέλικτα μοντέλα, όπου όλα τα μέρη του δικτύου, επικοινωνούν και ανταλλάσσουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ψηφιακά εφοδιαστικά δίκτυα απολαμβάνουν ήδη οφέλη όπως: 25% μείωση των αποθεμάτων, 25% μείωση του κόστους των outbound logistics, 44% βελτίωση της αποδοτικότητας μεταφορικών μέσων και παγίων.

Ο κ. Andy Hancock, Global VP, SAP θα αναλύσει τα οφέλη που προσφέρει η ψηφιοποίηση των διαδικασιών εφοδιασμού, ενώ ο κ. Richard Bradley, Director, Deloitte Switzerland θα παρουσιάσει τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες στην εφοδιαστική. Στο εργαστήριο επίσης συμμετέχουν εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, τη Φιλανδία και την Ελλάδα για επιτυχημένες εφαρμογές ψηφιοποίησης εφοδιαστικών αλυσίδων σε επιχειρήσεις και εταιρίες 3PL.

 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου στο παρακάτω link : https://www.sev.org.gr/Uploads/Documents/53612/Programma_Logistics_4.0_new.pdf .

 

Παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο παρακάτω Link : https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=0KwUVjs5GEq5mSu-t69F9-6EMIB_wf5OjI66fmqd_tRURUswSklZUzlDTVZWS1JVS0JQVlk5NUgyUi4u.

Θα λάβετε το σύνδεσμο ηλεκτρονικής παρακολούθησης του εργαστηρίου αμέσως μετά την εγγραφή σας.

 

  • Πρόσκληση για συμμετοχή σε διαδικτυακά εργαστήρια με θέμα «Σχεδιασμός και εξειδίκευση δράσεων αξόνων καινοτομίας για την επόμενη Προγραμματική περίοδο (ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2021-2027), στο πλαίσιο του Α΄ κύκλου επιχειρηματικής ανακάλυψης»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αυτοτελής Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σας προσκαλούν στον πρώτο κύκλο Θεματικών Εργαστηρίων, με σκοπό τη διερεύνηση και καταγραφή των προσδοκιών του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής, αλλά και των προτάσεών του για την ενίσχυση της θέσης της περιφερειακής οικονομίας ως προς τις
επιδόσεις της καινοτομίας, παραγωγικότητας και εξωστρέφειας. Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης το ερχόμενο διάστημα 28.01.2021 έως 25.02.2021 και ώρα 12.30 μ.μ., στις προτεινόμενες θεματικές περιοχές: Διατροφή 2030, Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας, Κυκλική Οικονομία, Υγεία, Δημιουργικό-Καινοτόμο Marketing & Branding.

Τα πέντε εργαστήρια αποτελούν μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού των δράσεων για τους άξονες καινοτομίας της προγραμματικής περιόδου 2021–2027 και αποτελούν συνέχεια της ευρείας και ανοικτής συμμετοχικής διαδικασίας, που ενεργοποίησε η ΠΚΜ από το 2013 και εφαρμόζει σε διαρκή βάση. Μέσω των Εργαστηρίων Επιχειρηματικής Ανακάλυψης (EDP), κατέστη δυνατή η αποτύπωση των θέσεων και προτάσεων των συμμέτοχων φορέων της επιχειρηματικής, καθώς και της επιστημονικής κοινότητας, που αποτυπώθηκαν στην περιφερειακή Στρατηγική της Καινοτομίας (Έξυπνη Εξειδίκευση – RIS3 2014-2020), ενώ το ίδιο  προσδοκάται και μέσω του νέου κύκλου για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Οι ημέρες διεξαγωγής των Θεματικών Εργαστηρίων θα είναι οι ακόλουθες:

Διατροφή 2030                                                                     28.01.2021
  Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας               04.02.2021
Κυκλική Οικονομία                                                               11.02.2021

Υγεία (Ευεξία, Γήρανση, πρόληψη, Βιοεπιστήμες, κ.α.)      18.02.2021
Δημιουργικό – Καινοτόμο Marketing & Branding                 25.02.2021

Το συνολικό πλήθος ατόμων θα είναι μέχρι 40 ανά Θεματικό Εργαστήριο, για την επίτευξη του διαδραστικού χαρακτήρα του. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης σε κάποιο από αυτά, το εργαστήριο θα επαναληφθεί.

Δηλώσεις συμμετοχής για τα 5 εργαστήρια μπορείτε να κάνετε στους εξής συνδέσμους:
1ο Workshop: Διατροφή 2030, https://cutt.ly/IjInvcP
2ο Workshop: Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Βιομηχανίας, https://cutt.ly/pjInmm7
3ο Workshop: Κυκλική Οικονομία, https://cutt.ly/HjInW4Y
4ο Workshop: Υγεία (Ευεξία, Γήρανση, Πρόληψη, Βιοεπιστήμες, κ.α.), https://cutt.ly/1jInYfC
5ο Workshop: Δημιουργικό – Καινοτόμο Marketing & Branding, https://cutt.ly/rjInOc1

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Μαντζανάκη Σταύρο, υπεύθυνο της ομάδας έργου του «Μηχανισμού Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας», τηλ: 2313319668 και 6944850960, email: info@ris3rcm.eu.

  • ACCESS2 MARKETS: Εξαγωγές από την ΕΕ, εισαγωγές στην ΕΕ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο “Access2Markets” είναι εδώ! Η “Access2Markets” είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εξάγουν σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για όσες νέες επιχειρήσεις προσβλέπουν σε εξαγωγικές δραστηριότητες. Λειτουργεί επίσης ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες  https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets.

Ακολουθεί σχετικό ενημερωτικό βίντεο της Ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και Αντιπροέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. https://youtu.be/SdUfXwhjg4M

  • Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ. από τις μη κεφαλαιουχικές εταιρείες

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρίες, δηλαδή όλοι εκτός από Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., και πιο συγκεκριμένα οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Συν ΠΕ,. ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ κλπ, έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής φορολογικής τους δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από την ιστοσελίδα https://services.businessportal.gr.

  • Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προστατεύει τα μέλη του

Συμφωνία με εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των Συμβούλων Επιχειρήσεων υπέγραψε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, για την παροχή εμπορικών και οικονομικών πληροφοριών στα μέλη του, που σχετίζονται με την συναλλακτική συμπεριφορά (π.χ. ακάλυπτες επιταγές, συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις). Στην ανωτέρω συμφωνία προχώρησε το Επιμελητήριο, στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης των μελών του και στην προσπάθειά του να προστατέψει και να προασπίσει τις επιχειρήσεις – μέλη του από κινδύνους εμπορικού ρίσκου.

Τα οικονομικά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου θα μπορούν εντελώς δωρεάν, συμπληρώνοντας μια φόρμα εντύπου, να ζητάνε πληροφορίες αναγράφοντας την επωνυμία, τη διεύθυνση και το Α.Φ.Μ. του υποψήφιου πελάτη τους. Το συμπληρωμένο  έντυπο θα το μεταβιβάζουν στη συνέχεια στο Επιμελητήριο μέσω fax ή e mail , και το Επιμελητήριο, από τη στιγμή που θα μεταβιβάσει το αίτημά του μέλους του στην εταιρία, θα απαντάει σε αυτά, άμεσα, με fax ή με e mail. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι πληροφορίες που θα  λαμβάνουν τα μέλη από το Επιμελητήριο, είναι εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιούνται μόνο για ενδοεπιχειρησιακή χρήση. Το έντυπο (Εντολή Ζήτησης) είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου στο παρακάτω link :

https://www.epichal.gr/xalkidikiimages/entoli_zitisis_meGDPO2020_F3552.pdf .

·         ΝΕΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις έχει αναβαθμίσει τις ψηφιακές του υπηρεσίες με σύγχρονες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που τις παρέχει δωρεάν σε όλα τα μέλη του, για την αύξηση της εξωστρέφειας και των πωλήσεων των τοπικών επιχειρήσεων.  Συνολικά προσφέρονται 4 νέες υπηρεσίες:  1. Ιστοσελίδα προβολής των Τουριστικών Επιχειρήσεων Χαλκιδικής σε Πανελλαδική Τουριστική Πύλη (www.filoxeno.com) που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Τοπική Τουριστική Πύλη που ετοιμάζεται. Αφορά καταλύματα ή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, επιχειρήσεις διασκέδασης, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δραστηριοτήτων, τοπικών προϊόντων κ.ά.  Ειδικά στις Επιχειρήσεις Διαμονής προσφέρεται δωρεάν πλήρες και αυτοδιαχειριζόμενο σύγχρονο Σύστημα Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (ebooking) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης, αλλά μπορεί να δέχεται και κατευθείαν κρατήσεις από την Τουριστική πύλη. 2. Ηλεκτρονικό Κατάστημα (eshop) που ενσωματώνεται και στην ιστοσελίδα της κάθε επιχείρησης με ταυτόχρονη προβολή προϊόντων και στην Πανελλαδική Επιμελητηριακή Αγορά Προϊόντων: www.directmarket.gr . 3. Υπηρεσία Online Συμβούλου με ενημερωμένο περιεχόμενο που συνοδεύεται και από Υπηρεσία Online Συμβουλευτικής, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να θέτουν ερωτήματα και να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για φορολογικά, χρηματοδοτικά, εργασιακά και άλλα επιχειρηματικά θέματα δωρεάν.  4. Ιστοσελίδα προβολής της επιχείρησης στον Πανελλήνιο Ηλεκτρονικό Επιχειρηματικό Οδηγό που συμμετέχει και το Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά και σε έκδοση για mobile, tablet με ταυτόχρονη απεικόνιση των επιχειρήσεων βάση γεωγραφικής θέσης του χρήστη και πολλά ακόμη σύγχρονα χαρακτηριστικά. Όλες οι εφαρμογές είναι πλήρως αυτοδιαχειριζόμενες αποκλειστικά από τις επιχειρήσεις. Για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώστε απλά την παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpv67i80cLDycq21aBSzV3aTMefjOvf3C_RoUbXzVxt2XNkQ/viewform.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, τηλ.: 2371024200 – 24300, email: info@epichal.gr .  

 

  • ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: Ζήτηση θέσης εργασίας στην Χαλκιδική μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.500 ανέργων πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Ηλικίας 22 έως 29 ετών».

Εταιρεία που εδράζεται στη Χαλκιδική και ειδικεύεται στη μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων που σχετίζονται με τους τομείς της ασφάλειας, της πυρασφάλειας και των συστημάτων ελέγχου αναζητά «Μηχανολόγο-Μηχανικό».  Χαρακτηριστικά θέσης εργασίας   Ηλικία: 22 έως 29 ετώνΕκπαιδευτικό Επίπεδο: ΑΕΙ/ΤΕΙΠροϋπηρεσία: Έως 2 έτη σε θέματα πυρασφάλειας  Γνώσεις Η/Υ: Εφαρμογές γραφείου, σχεδιαστικά προγράμματαΕίδος απασχόλησης: Πλήρης απασχόληση για 10 μήνες (με δυνατότητα συνέχισης συνεργασίας)Παροχές: Ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση, εταιρικό αυτοκίνητο Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι ή να μπορούν να εγγραφούν άμεσα στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4144/18.04.2013 (ΦΕΚ 8Α άρθρο 30, παρ.1, οι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, ασφαλισμένοι ή μη σε οικεία ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί, μπορούν να εγγράφονται στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, εφόσον δεν έχουν προχωρήσει σε έναρξη δραστηριότητας επαγγέλματος στην αρμόδια ΔΟΥ.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο ΚΠΑ2 Πολυγύρου στο τηλέφωνο: 23710 22369 και στο e-mail: n.moutopoulou@oaed.gr (Ναταλία Μουτοπούλου, Εργασιακή Σύμβουλος).

 

  • Ενημέρωση για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ 534/Β/11.02.2021, η εξυπηρέτηση κοινού στο Επιμελητήριο γίνεται αυστηρά μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και, κατόπιν συνεννόησης, να αποστείλουν με e-mail τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των μελών μας.

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

e-mail : gemi@epichal.gr, συναλλαγή για ΑΕ – ΟΕ – ΕΕ – ΕΠΕ – ΙΚΕ – Πιστοποιητικά ΓΕΜΗ – ΥΜΣ

e-mail : mitroo@epichal.gr, συναλλαγή για Ατομικές Επιχειρήσεις, Πιστοποιητικά Επιμελητηρίου, Συνδρομές

e-mail: info@epichal.gr , για οποιαδήποτε άλλη υπόθεση & συναλλαγή

Τηλ. :2371024200, 2371024300

Fax: 2371021355

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση . Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 *Η απόφαση ισχύει έως και 01/03/2021