Με τους δήμους που αντιδρούν τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος όσον αφορά το προσχέδιο νόμου που θα φέρει σε διαβούλευση η κυβέρνηση για την μετάβαση των Λουτροπόλεων από τους δήμους σε μια Ανώνυμη Εταιρία της οποίας η μορφή δεν έχει καθοριστεί ακόμη.
«Είναι λογικό οι δήμοι να μην θέλουν να αφήσουν αυτές τις εγκαταστάσεις να φύγουν από τα χέρια τους. Για παράδειγμα στον δήμο Κασσάνδρας δεν είναι μόνο το οικονομικό όφελος που εισπράττει ο δήμος. Είναι το τουριστικό όφελος από την προσέλκυση επισκεπτών που έρχονται στα λουτρά Αγίας Παρασκευής, όπου ο δήμος άλλωστε έχει επενδύσει», τόνισε ο κ. Γιώργος.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στο μεγάλο έργο του οδικού άξονα Θέρμης Γαλάτιστας, θύμισε ότι από το 2017 ο τότε πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί για το έργο δημόσια από τη Θεσσαλονίκη. «Οι μεγάλες ευχαριστίες ανήκουν στον σημερινό πρόεδρο της Εγνατία Οδός ΑΕ, Γ. Κωνσταντόπουλο ο οποίος δεν διαβεβαίωνε απλά για το έργο αλλά ήταν σίγουρος ότι θα ξεκινούσε μέσα στο 2020 όπως έγινε. Ο δρόμος αυτός είναι η κατακλείδα όπου βασίζεται η πρόοδος αυτού του τόπου. Στη συνέχεια θα μπορέσουμε πλέον να προχωρήσουμε στον άξονα Πολύγυρος, Βραστά, Γομάτι, Ιερισσός, Ουρανούπολη, που συνδέει ουσιαστικά το Άγιο Όρος με τη Θεσσαλονίκη.
Στον ίδιο άξονα, από Πολύγυρο ως Ιερισσό, τα έργα που εκτελούνται με 2 εκ. ευρώ αφορούν τις γέφυρες που θα κατασκευαστούν στο μήκος του. Η μεγάλη γέφυρα στο Πλατανόρεμα, η γέφυρα του παραπόταμου του Χαβρία έξω από την Πλανά, και δύο ακόμη τεχνικά έργα στο Γομάτι. «Τα εν λόγω έργα θα απαλλάξουν την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα. Δεν λύνουμε πλήρως το πρόβλημα, αλλά βοηθάμε σημαντικά», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.
Στο μεταξύ συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων σε Σιθωνία και άλλες περιοχές. «Το μήνα Μάιο θα έχουμε ολοκληρωμένα έργα που θα δώσουν στη Χαλκιδική την εικόνα που θέλουμε», ανέφερε ο κ. Γιώργος.
Σε εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις έργων όπως το λιμάνι της Συκιάς, και η εξασφάλιση καταλληλότητας κολύμβησης στο Πηγαδάκι Συκιάς, παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τον τουριστικό χαρακτήρα ολόκληρης της περιοχής, όπως εκτίμησε ο αντιπεριφερειάρχης.