Η Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής εξέφρασε τα παράπονα της για το γεγονός ότι πλέον με το σχέδιο νόμου οι λουτροπηγές δημεύονται και περνά το πακέτο κατά 80/100 στο κράτος και 20/100 στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την δημιουργία ΑΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

“Ανάμεσα στις άλλες επιτυχίες της κεντρικής κρατικής εξουσίας,ειδικά τώρα τελευταία και ένα που αφορά την περιοχή μας και συγκεκριμένα τις ιαματικές πηγές. Αγανάκτηση και όχι μόνο για λόγους συναισθηματικούς και ιστορικούς κυρίως,,γιατί όπως και να είναι σήμερα η κατάσταση κάποτε ανήκαν στην Κοινότητα Αγίας Παρασκευής,την πραγματική κοινοτική αυτοδιοίκηση και όχι την ευνουχισμένη με τους νόμους της τελευταίας εικοσαετίας . Με σχέδιο νόμου λοιπόν όλες οι λουτροπηγές στην ουσία δημεύονται και περνά το πακέτο (επιχείρηση-εγκαταστάσεις) κατά 80/100 στο κράτος και 20/100 στη Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την δημιουργία ΑΕ. Φυσικά θα έχουν όλες όσες ( δεν έχουν ξεκαθαρισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς) την τύχη των φιλέτων του Δημοσίου ,καθώς ούτε καν συμμετοχή των Δήμων δεν προβλέπεται. Αυτό όχι μόνο απαράδεκτο δεν είναι αλλά είναι και επιζήμιο για τον ιαματικό τουρισμό της Κασσάνδρας και κυρίως της περιοχής μας. Τέτοιες πρακτικές μέσα στην υγειονομική κρίση είναι καταδικαστέες.

Συμπληρώνοντας την προηγούμενη ενημέρωση για το θέμα της ιαματικής πηγής θέλουμε να τονίσουμε ότι πέρα από τον αντιαυτοδιοικητικό χαρακτήρα του σχεδίου για την δήθεν αξιοποίηση των ιαματικών πηγών( και ξέρουμε όλοι τι αξιοποίηση έκανε ο ΕΟΤ τόσα χρόνια στα δικά του) ,πάνε περίπατο και τα υπόλοιπα δημοτικά ακίνητα ,καθώς στο αρθ 8 παρ 1 προτείνεται και αξιοποίηση όλων των ακινήτων που είναι σε ακτίνα 1 χλμ,δηλαδή Κοκκίνα (35 στρ.) και μέχρι τον κόμβο της Σκιώνης και ακόμη και αναγκαστικές απαλλοτριώσεις…Το 2016 με τροπολογία στη Βουλή τα τουριστικά ακίνητα του ΕΟΤ θα περιέρχονταν στο ΕΤΑΔ, το λεγόμενο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ για να αξιοποιηθούν καλά….Καταλαβαίνεται τι συμβαίνει. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς (τίτλοι κυριότητας κ.λ.)δεν έχει καμιά σημασία ,τα παίρνει η σκούπα όλα με μόνη εξαίρεση ότι μπορούν οι Δήμοι αν` είναι όλα τακτοποιημένα και δεχθούν την πρόταση του Υπουργού Τουρισμού να τα έχουν άλλα 10 χρόνια. Την Παρασκευή το ΔΣ του Δήμου μας θα πάρει την ανάλογη απόφαση και για το θέμα θα ενημερώσει σαν αρμόδια υπηρεσία η ΚΕΔΗΚ.”