Την εξέλιξη που είχαν για δεύτερη μέρα σήμερα στη Νικήτη οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης προέβλεψε από την Δευτέρα ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

«Δεν είναι δυνατόν κράτος, δηλαδή δημόσιο, και δήμος να εμφανίζουν τέτοια αντιπαλότητα που στην ουσία δεν υπάρχει. Ζητάμε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να ανασταλεί η εφαρμογή των αποφάσεων που προβλέπουν απομάκρυνση των αμμοκρατών έως ότου κι εμείς ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες νομιμοποίησης», ανέφερε ο κ. Ντέμπλας.

«Να δοθεί μια αναστολή σε όσα πρωτόκολλα έχει δήμος στο παραλιακό μέτωπο ζητάμε. Με το να εξαντλούμε κάθε αυστηρότητα, και με τα ματ να κινδυνεύουν όλοι, δεν δίνουμε λύσεις. Είναι δυνατόν να επιβάλλεται δια της αστυνομίας από την πλευρά της Απκεντρωμένης ο νόμος του ισχυρού; Δεν μπορώ να καταλάβω τη σπουδή κάποιων να καταστραφεί το παραλιακό μέτωπο της Νικήτης. Να καταστρέψουμε μέσα σε 5 μέρες αυτό που προσπαθούμε χρόνια να κάνουμε», αναρωτήθηκε ο κ. Ντέμπλας που έκανε λόγο για κάποιους κακόβουλους της Νικήτης που με συνεχείς καταγγελίες στην εισαγγελία έφτασαν την κατάσταση εδώ που είναι σήμερα. Είναι η τεράστια ευθύνη κατοίκων που δεν θέλουν να δουν τον τόπο να πάει μπροστά», σημείωσε ο δήμαρχος χαρακτηριστικά και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν.