κορωνοϊός

Αυστηρότερο lockdown σε όλη τη χώρα διάρκειας 15 ημερών, εισηγείται η υποεπιτροπή των ειδικών στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μετά την εκτίναξη των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και τις 2.353 νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι οι ειδικοί ζητούν το σκληρό lockdown να ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου.

Αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί θα γίνει η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα καθώς τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται ασφυκτική πίεση, το υπουργείο Υγείας προχωρά σε αναδιάταξη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στην Αττική 312 ΜΕΘ Covid και στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να αυξηθούν σε 340. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, μετατρέπονται απλές ΜΕΘ σε ΜΕΘ Covid στα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη στο Αττικό αυξήθηκαν κατά 10 οι ΜΕΘ Covid, στον Ευαγγελισμό θα προστεθούν ακόμη 12 και στο Τζάννειο θα λειτουργήσουν ακόμη 10 κλίνες ΜΕΘ ως Covid.

Παράλληλα για να ενισχυθεί το σύστημα non covid ασθενείς που χρειάζονται εντατική θεραπεία, θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές που ήδη έχουν διαθέσει στο ΕΣΥ 110 με 120 κρεβάτια ΜΕΘ. Πληροφορίες του σταθμού μας αναφέρουν ότι «κλείδωσε» συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα για να διαθέσουν πάνω από 200 απλές κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών.

Μία ακόμη κίνηση για την ανακούφιση του ΕΣΥ γίνεται μέσω της μετατροπής του Σισμανογλείου σε Νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού. Θα νοσηλεύει ασθενείς που δεν χρειάζονται διασωλήνωση και εντατική θεραπεία. Ήδη λειτουργούν αποκλειστικά ως Covid νοσοκομεία το Ελπίς, η Παμμακάριστος και το Αγία Βαρβάρα.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ θα υποδέχεται πλέον μόνο ασθενείς non Covid.

Πηγή: skai.gr