Πλήθος κόσμου, η Δημοτική αρχή και διάφοροι φορείς βρίσκονται επί ποδός και παλεύουν να σταματήσουν την καταστροφή της Νικήτης.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η εικόνα και σήμερα στη Νικήτη είναι οι αμμοκράτες που έχει αποφασίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης να απομακρυνθούν, καθώς χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές.

Όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες αρκετός είναι ο κόσμος που βρίσκεται στο σημείο ενώ υπάρχουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι πολίτες στέκονται μπροστά στα μηχανήματα, αποτρέποντας την καταστροφή της Νικήτης.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας, Αβράαμ Σαλπικτίδης, τόνισε πως ”βρισκόμαστε για δεύτερη μέρα στην παραλία της Νικήτης και προσπαθούμε να ανασταλεί η απόφαση κατεδάφισης των αμμοκρατών στην παραλία της Νικήτης. Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα για τους αμμοκράτες της Ανατολικής πλευράς του λιμανιού και σήμερα καταθέτουμε για την δυτική πλευρά. Εμείς ζητούμε από όλους να αντιληφθούν πως ο λόγος κατασκευής τους διασφαλίζουν το παραλιακό μέτωπο της Νικήτης”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαλπικτίδης.

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ τις συνεντεύξεις και τις διαμαρτυρίες μέσα από το Xalkidiki Politiki (https://www.facebook.com/politikixalkidiki/videos/260006155588877)