Η Βλασία Κουτσού είναι ηθοποιός και δέχτηκε να σχολιάσει για το Xalkidiki Politiki όλα αυτά που συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Οι αποκαλύψεις που διαδέχονται η μια την άλλη στην υπόθεση Λιγνάδη αλλά και τα λοιπά περιστατικά που αφορούν τρίτα πρόσωπα, άλλες περιπτώσεις ατόμων που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, έχουν προκαλέσει δυσάρεστη έκπληξη στο κοινό που χρόνια παρακολουθεί και αγκαλιάζει τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές σε θέατρο και τηλεόραση.

Ρωτήσαμε την κ. Κουτσού αν γίνονται παντού τέτοια περιστατικά. «Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει πάντα. Φανταστείτε ότι τόσα χρόνια δεν μιλά κανείς στην Αθήνα. Πολύ περισσότερο λοιπόν σε άλλες περιοχές, μικρότερες, στην περιφέρεια», μας απάντησε. Η ίδια θεωρεί ότι τώρα είναι η σωστή ώρα για να αποκαλυφθούν όλα όσα ακούμε και διαβάζουμε. Υποστηρίζει πως είναι τρομακτικός ο καταιγισμός από τις πληροφορίες που έρχονται αλλά δηλώνει πως κοιμάται ήσυχη γιατί αποκαλύπτονται πλέον πράγματα.

Η Βλασία Κουτσού έφυγε από την Αθήνα και επέστρεψε στη Χαλκιδική παίρνοντας μαζί την αγάπη για το θέατρο και με τη βούληση να μοιάσει τους ανθρώπους που της πέρασαν αυτή την αγάπη. Σύμφωνα με την ίδια, τα περιστατικά βίας στο θέατρο δεν πηγάζουν από την πίεση της δουλειάς αλλά περισσότερο από την αδυναμία διαχείρισης της εξουσίας.

Σήμερα πλέον μπορεί η ίδια να μεταδώσει όλη την εμπειρία της και την αγάπη της στα παιδιά των Ν. Πλαγίων όπου και ασχολείται με τα θεατρικά. Το μόνο που εύχεται είναι ότι τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και τα στόματα θα ανοίγουν στο εξής την ώρα που συμβαίνουν τα περιστατικά. «Τότε να μιλάνε, τότε να τοποθετούνται. Την ώρα που γίνεται κάτι», μας λέει.