Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Αριστοτέλη παρά το γεγονός των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. Ο δήμαρχος Αριστοτέλης Στέλιος Βαλιάνος τόνισε ότι ο δήμος θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του να στηρίξει τον τουρισμό ό,τι και να γίνει.

Τρεις ηλεκτρονικές  μπροσούρες για τον προσκυνηματικό τουρισμό, τον περιπατητικό και τον οινοτουρισμό, είναι το ένα βήμα που γίνεται με το ταυτόχρονο άνοιγμα των αγορών που επιχειρεί ο δήμος. Παράλληλα, εγκρίθηκαν και τρεις αποστολές door to door προς Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία και Δανία όπου θα προβληθεί το «ήλιος και θάλασσα» αλλά και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αγορές όπως το Κατάρ, επίσης είναι στόχος για τον δήμο, ενώ από την άλλη, Ρωσία και Καζακστάν προσελκύονται για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού.

«Θέλουμε επίσης να δικτυώσουμε σε μια γραμμή πράσινων νησιών στον ίδιο γεωγραφικό παράλληλο, την Αμμουλιανή και την Ιερισσό με τις Βαλεαρίδες νήσους και τη Σικελία. Βρίσκουμε τρόπους για να κάνουμε γνωστή την περιοχή και βασιζόμαστε στα δύο μεγάλα brand όπως ο Αριστοτέλης και το Άγιο Όρος», τονίζει ο δήμαρχος, που εκτιμά ότι εντός Απριλίου θα έχει ο δήμος εικόνα για τις κρατήσεις του καλοκαιριού και πάντα σε συνάρτηση με την εξέλιξη των εμβολιασμών. «Σημαντικό ζήτημα να διαχειριστεί η κυβέρνηση είναι το πώς θα υποδεχθεί φέτος η χώρα τους τουρίστες χωρίς παλινωδίες», ανέφερε ο κ. Βαλιάνος με νόημα.