Η γυναίκα αγρότισσα, η γυναίκα πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Και μάλιστα σε όλα με μεγάλη επιτυχία καθώς οδηγείται από την αγάπη της για τη φύση και το εν λόγω άθλημα. 

Η Σοφία σπούδασε στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για να επιστρέψει λίγα χρόνια αργότερα στη γενέτειρά της, τον Πολύγυρο, όπου ασχολήθηκε με τη βιολογική καλλιέργεια. Σε αγροτικές εκτάσεις έστησε βιολογικό αμπέλι και παράγει τσίπουρο, κρασί, και λάδι σε μια άλλη καλλιέργεια. Όπως λέει, δεν είναι μόνο η ποιότητα των προϊόντων και η εμπορική προσέγγιση του επαγγέλματος. Αυτό που την παρακίνησε να ασχοληθεί με τις βιολογικές καλλιέργειες είναι η ανάγκη να νιώσει πως ότι κάνει το κάνει ελεύθερα. «Η δουλειά είναι πρακτικά δύσκολη. Δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω αν αρχικά δεν είχα την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα μου. Όμως απολαμβάνεις τη φύση και τον ήλιο καθημερινά κι αυτή την ελευθερία δεν σου στερεί κανείς», τονίζει.

 

Η επιλογή της Σοφίας να επιστρέψει στον Πολύγυρο και να ασχοληθεί με την καλλιέργεια της γης έγινε γιατί ήθελε να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αρχικά, όπως αποκαλύπτει, δεν ήταν εύκολο να την αποδεχτούν όλοι στον ρόλο που επέλεξε. Της γυναίκας αγρότισσας βιολογικών προϊόντων. «Αν εκμεταλλευτούμε τη φύση με τον σωστό τρόπο και την αγαπάμε τόσο μόνο κέρδος και όφελος θα έχουμε», υποστηρίζει η Σοφία που κάνει πράξη τη φιλοσοφία της και μέσα από τις Γιορτές Βιολογικής Γεωργίας, έναν θεσμό που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλη τη Χαλκιδική. 

Το ποδόσφαιρο είναι όραμα

Εκτός από τη φύση όμως η Σοφία αγαπάει και το ποδόσφαιρο. Ήταν ταμίας στην ομάδα Νίκη Πολυγύρου και τώρα είναι πρόεδρος. Το Σωματείο για τη Σοφία είναι ένας τρόπος για να κινητοποιηθούν τα παιδιά από τις ακαδημίες και να συμμετέχουν στο άθλημα. «Ξέρω πως είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος αλλά είχα συνηθίσει τις δυσκολίες και ξεπέρασα τα εμπόδια», λέει με περηφάνια για την ενασχόλησή της. 

Για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας η Σοφία αναφέρεται στον εορτασμό με την έννοια του αγώνα. Σε κάθε κομμάτι της ζωής της όπως λέει. «Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση, να αγαπάει αυτό που κάνει και να πραγματοποιεί τις σκέψεις της. Δεν είμαστε πάντα αρεστοί, αλλά εγώ όταν κοιμάμαι το βράδυ έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Μπορούμε να κάνουμε πολλά εμείς οι γυναίκες, και μπορούμε να προλαβαίνουμε όσα θέλουμε και χρειάζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.