Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει το Πανελλήνιο Σωματείο Εστίασης «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ». Μάλιστα συλλέγει ηλεκτρονικά υπογραφές για άνοιγμα της εστιάσης.

«Τα μέλη του Σωματείου μας ασφυκτιούν και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε», αναφέρει το Σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στα πλαίσια της εξοντωτικής επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης, όσον αφορά την λειτουργία της εστίασης, το χάσμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών του κλάδου μας, τα μηδαμινά έσοδα, το ψυχολογικό βάρος, η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, υποχρεώνει το Σωματείο μας, μέσω του νομικού μας παραστάτη Δικηγόρου Αθηνών κυρίου Γεωργίου Λαφαζάνου, να κινητοποιηθεί άμεσα προς αποκατάσταση της αδικίας που υφιστάμεθα ως ζωτικές επιχειρήσεις της Ελληνικής οικονομίας.

Τα μέλη του Σωματείου μας ασφυκτιούν και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε.

Διαμηνύουμε προς την κυβέρνηση ότι πρωταρχικός στόχος μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και παραμένουμε προσηλωμένοι στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Επιθυμούμε την λειτουργία των επιχειρήσεών μας και δεν θέλουμε να ζούμε με κρατικό χρήμα χάρη στις επιστρεπτέες προκαταβολές, που ουσιαστικά είναι δάνεια που υποχρεούμεθα να επιστρέψουμε.

Προς τούτο καλούμε τα μέλη μας σε συστράτευση και γνωστοποίηση της πρόθεσής μας στα μη μέλη του Σωματείου μας προκειμένου να ενδυναμώσουμε τον αγώνα μας, δεδομένου ότι σε ΟΥΔΕΜΙΑ πολιτική παράταξη ανήκουμε, από ΟΥΔΕΝΑΝ φορέα  χρηματοδοτούμεθα και είμαστε αυτόνομοι όσον αφορά την δραστηριότητά μας στον ζωτικό χώρο της εστίασης που απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους τους οποίους οφείλουμε να προστατεύσουμε.

Αγώνας λοιπόν και προσπάθεια για την διασφάλιση των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, βρισκόμαστε στην διάθεση των μελών μας και μη, ζητώντας την αλληλεγγύη πάντων στην προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη».

Πηγή: www.thestival.gr