«Διαφοροποίησε τη θέση της η μειοψηφία και ταυτίστηκε με το Υπουργείο»

Κεραυνός εν αιθρία είναι για τη δήμαρχο Κασσάνδρας η απόφαση της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει την εισήγηση του προεδρείου  του δημοτικού συμβουλίου αναφορικά με την απόρριψη των άρθρων 7 ως 14 του προσχεδίου νόμου που αφορά τις ιαματικές πηγές Ελλάδος και τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Η παράταξη που έχει την διοίκηση του δήμου και η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά θεωρούσε δεδομένο, ότι σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθούσε να προστατέψει τα λουτρά της Αγίας Παρασκευής. «Καταλήξαμε και μέσω του συνδέσμου ιαματικών πηγών Ελλάδος ότι τα δημοτικά συμβούλια των θιγόμενων δήμων θα στείλουν το μήνυμα ότι καταψηφίζουμε τα άρθρα 7 ως 14. Ήταν η πρώτη κίνηση κατά της απόπειρας σύστασης της ΙΠΕ Α.Ε. Κατεβάσαμε την πρόταση για να δείξουμε ότι εμείς όλοι μαζί είμαστε απέναντι. Αντί γι αυτό, το αποτέλεσμα ήταν να είμαστε ο μόνος δήμος στην Ελλάδα που δεν έχει ομόφωνη απόφαση. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει άνθρωπος που θα διαφωνούσε στο να προστατέψουμε τα λουτρά. Και το χειρότερο, ο σύμβουλος της μειοψηφίας ταυτίστηκε με την εισήγηση του Υπουργείου και έφερε την ίδια θέση ως πρόταση», ανέφερε ο δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Τα έγγραφα αυτά είναι η πρόταση της αντιπολίτευσης που αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για τη δήμαρχο και απέτρεψε την ομοφωνία

Η ίδια ήταν κατηγορηματική λέγοντας ότι όσο είναι δήμαρχος δεν θα πειράξει κανείς τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής. Μάλιστα, εξήγησε ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια να νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της λουτρόπολης κατά το πρώτο εξάμηνο της θητείας της νυν διοίκησης, τη στιγμή που η προηγούμενη διοίκηση έλεγε πως είναι ανέφικτη η αδειοδότηση.

Η κ. Χαλκιά εξέφρασε την πεποίθηση και επικαλέστηκε πληροφορίες που έχει η ίδια ότι το προσχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού δεν θα φτάσει καν για διαβούλευση και θα υποβληθεί σε σοβαρές αλλαγές λόγω των αντιδράσεων των δήμων.