Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών επισκέφθηκε η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Στακινό, με σκοπό να προωθήσουν μία σειρά αναπτυξιακών ζητημάτων της Κασσάνδρας.

Κατά τις συναντήσεις τους με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Πέτσα και με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Θεόδωρο Λιβάνιο στο Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και με τον αρμόδιο Υφυπουργό για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία Απόστολο Βεσυρόπουλο, στο Υπουργείο Οικονομικών, συζήτησαν ζωτικής σημασίας θέματα της Κασσάνδρας, σε κλίμα συνεργασίας.

Ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν η Δήμαρχος Κασσάνδρας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στα Κυβερνητικά στελέχη ήταν η ένταξη της κατασκευής έργων βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης στο ΕΣΠΑ για τα χωριά του Δήμου που ακόμη δε διαθέτουν αυτού του είδους τις υποδομές, η έγκριση των Μελετών που υπέβαλλε ο Δήμος Κασσάνδρας στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ο Χωροταξικός σχεδιασμός της Κασσάνδρας και οι προοπτικές του, η οριοθέτηση των ρεμάτων, το ζήτημα των απαλλοτριώσεων, οι νομιμοποιήσεις αυθαίρετων, η αξιοποίηση των δημοτικών οικοπέδων και τέλος η επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Δήμου.

Τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη άκουσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τα ζητήματα που έθεσαν η κ. Χαλκιά και ο κ.Στακινός και έδωσαν κατευθύνσεις για την ταχύτατη εξέλιξη τους.

Μια πρώτη και άμεση επιτυχία που πιστώθηκε ήδη στο Δήμο Κασσάνδρας η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ πέντε επιπλέον θέσεων εργασίας ειδικότητας Μηχανικών για τη στελέχωση της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κασσάνδρας.

“Οι συναντήσεις μας πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας. Η Κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες μας για την Κασσάνδρα και ευχαριστώ θερμά τους Κυβερνητικούς παράγοντες γι’αυτό” δήλωσε η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά.