Καθόλα νόμιμο χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, το γεύμα που παρέθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ικαρία ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, επισημαίνοντας ότι την συγκεκριμένη περίοδο δεν απαγορεύονταν οι επισκέψεις σε οικίες. Η απάντηση του ΥΠΠΟ ήρθε στη Βουλή κατόπιν σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι το υπουργείο παραδέχεται ότι στην Ικαρία ίσχυε αναστολή των συναθροίσεων/ δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημοσίου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 131), αλλά όχι οι επισκέψεις σε οικίες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψεύδεται ο Λευτέρης Οικονόμου ότι δεν υπήρχε απαγόρευση επισκέψεων στις οικίες

Μπορεί ο Λευτέρης Οικονόμου να ισχυρίστηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «έσπασε» τα μέτρα κατά τη διάρκεια του γεύματος στην Ικαρία, ωστόσο ο ΑλέξηςΤσίπρας προσκόμισε στη Βουλή το σχετικό ΦΕΚ που αναφέρει τι ισχύει στις περιοχές όπου βρίσκονται σε «επιτήρηση». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Οικονόμου είπε «ψέμματα» ότι δεν υπήρχε απαγόρευση επισκέψεων στα σπίτια, καταθέτοντας στα πρακτικά και τη σχετική απόφαση. Ειδικότερα, προβλέπει ότι σε αναστολή βρίσκονται «οι συναθροίσεις/Δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημοσίου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020».

6e3e567d-81a0-4924-bab8-2ea76ac3763e.JPG

Πηγή: ethnos.gr
Pic: intime