Την παραίτησή του υπέβαλε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» (Γενικό νοσοκομείο Νέας Ιωνίας) Ιωάννης Ιωαννίδης, με μια επιστολή-κόλαφο που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην επιστολή ο κ. Ιωαννίδης περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, όπου κατά τη χθεσινή εφημερία περιστατικά covid συνυπήρχαν με περιστατικά μη covid, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει «Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!».

Το έγγραφο:

«Σήμερα το πρωί (Πέμπτη 4/3/2021) μάθαμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου β, 1 μέρα μετά την αυστηροποίηση των μέτρων λόγω κορύφωσης της κρίσης, στην πρωινή εφημερία θα είμασταν σε όλη την Αθήνα το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid!!!
Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς επίτευγμα σχεδιασμού αλλά πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών.
Ώρα 21.000 βραδινή: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια !!! μέχρι τις 11 το πρωί (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους: Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!
Μαζί με την θλίψη μου (και την ντροπή που αισθάνομαι) παρακαλώ όπως δεχτείτε την άμεση ποαραίτησή μου από τη θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα (ούτως ή άλλως διακοσμιτικό ρόλο και μόνο διαδραματίζω). Διατηρώ τη θέση του διευθυντή στην Α’ Παθολογική μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί ηλειτουργία της σε αυτή την κρίσιμη φάση.
Ο διευθυντής της κλινικής, Ι. Ιωαννίδης»

Πηγή: newpost.gr