Ο οδικός τουρισμός στηρίζει τη Χαλκιδική και την Ηπειρωτική χώρα, τονίζει για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος σίγουρα οι διμερείς συμφωνίες  θα αλλάξουν το τοπίο  και θα δώσουν μία κοινή προσέγγιση. Επίσης σημαντικό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού, άρα δυο  στοιχεία, που όπως λέει ο κ. Τάσιος  θα ορίζουν τον τρόπο για να έρθουν στην Ελλάδα τουρίστες.
Ο κ. Τάσιος κάνει λόγο για καθημερινό διάλογο με το Υπουργείο τουρισμού και εκτιμά ότι μετά τις 18 Μαρτίου θα υπάρχουν κάποιες κινήσεις, με τη Ρουμανία, όπως και με τη Σερβία για να μπορέσουμε να έχουμε μία κοινή πολιτική.

“Γνωρίζω επίσης ότι σε θέμα του εμβολιασμού των χωρών αυτών η χώρα θα συνδράμει, εκεί περίπου στον Ιούνιο, σε περίπτωση που εμείς έχουμε πάρει ένα πολύ καλό δείκτη και θα βοηθήσουμε και τις όμορες βαλκανικές χώρες, και σίγουρα το βασικότερο στοιχείο θα είναι να μπορέσουμε να προσελκύσουμε κόσμο και εμείς δείχνοντας την καθαρότητα επιδημιολογικά του προορισμού”, ανάφερε ο κ. Τάσιος.
 Ο πρόεδρος των ξενοδόχων επανέλαβε την πρωτοβουλία της Χαλκιδικής να στηρίξει οικονομικά τα τεστ covid όχι  απλά με χρήματα, αλλά η παροχή θα μπορεί να είναι και με κάποιες έξτρα υπηρεσίες προς τον πελάτη και να του δώσει την ανακούφιση ότι χαμηλώνει το κόστος ενός pcr για παράδειγμα τεστ και αντίστοιχα μπορεί να περάσει άνετα τις διακοπές του και με απόλυτα εξασφαλισμένα επιδημιολογικά δεδομένα.
Το μεγάλο στοίχημα σύμφωνα με τον κ. Τάσιο είναι το τί θα γίνει στην είσοδο της χώρας όπου οι ξενοδόχοι θα αναλάβουν  πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα και με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
“Όσον αφορά τους εργαζόμενους του Προμαχώνα π.χ. συνολικά με την ένωση περιφερειών θα μπορέσουμε να συνδράμουμε ακόμη περισσότερο σε σωστά μέτρα πρόληψης στα σύνορα να μην υπάρχουν ουρές”, επισημαίνει ο κ. Τάσιος.
 “Οι εξελίξεις τρέχουν και ο σχεδιασμός είναι για μία digital προβολή σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις χώρες αναφοράς δηλαδή στην Αγγλία και στη Γερμανία καθώς και στα Βαλκάνια και όπου αλλού νομίζουμε ότι μπορούμε να προσεγγίσουμε περισσότερο κόσμο στη Χαλκιδική”, αναφέρει ο κ. Τάσιος.
Στις 17 Μαρτίου ενδέχεται να έχουμε τις ανακοινώσεις του Μ. Σχοινά, αντιπροέδρου  της ευρωπαϊκής επιτροπής που δίνει ουσιαστικά το στίγμα  ημερολογιακά για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ευρώπη των 27 και θα περιγράψει τον οδικό χάρτη για το πότε θα ανοίξουν οι μετακινήσεις, τα ταξίδια αναψυχής.
“Προέχει  να προχωρήσουμε στο άνοιγμα με ασφάλεια της χώρας μας και ακολουθεί αυτό που πρέπει για την προβολή του προορισμού. Υπάρχει ο χρόνος, ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θέλει να ταξιδέψει είναι η χρονιά της τελευταίας στιγμής”, εκτιμά ο πρόεδρος των ξενοδόχων που αισιοδοξεί ότι  περίπου στον Ιούνιο θα αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα η σεζόν και φυσικά με την ατομική ευθύνη όλων.
“Φέτος είναι ευθύνη όλων η Χαλκιδική να είναι στο σωστό χρώμα επιδημιολογικά για να μπορέσει να κάνει περισσότερους μήνες σεζόν “, είπε με έμφαση ο κ. Τάσιος.