Είναι γνωστό ότι σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Γυναικάς, ημέρα τιμής προς το γυναικείο φύλλο.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα ο Δήμος Κασσάνδρας έκανε μία ειδική αναφορά στις γυναίκες όπου εργάζονται για τις ανάγκες του Δήμου και προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για τις γυναίκες:

Κωσταντία Λεμονή: 
“8 Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα και όλα τα λόγια φαντάζουν φτωχά μπροστά στους αγώνες τους!
Προσπάθησαν, διεκδίκησαν, καταπατήθηκαν, πολέμησαν αλλά στο τέλος όλες οι μάχες για παύση της εκμετάλλευσης, για σωματική ακεραιότητα και αυτονομία, να είναι ελεύθερες από σεξουαλική βία, να ψηφίζουν, να κατέχουν δημόσια αξιώματα, να έχουν ίσα δικαιώματα στο οικογενειακό δίκαιο, να εργάζονται, να αμείβονται με δίκαιους μισθούς, να έχουν ιδιοκτησία, ίση μεταχείριση ή ίσους μισθούς, να μορφώνονται, καρποφόρησαν.
Πρόκειται για ημέρα ορόσημο, η οποία γιορτάζεται και τιμάται σχεδόν σε όλον τον πλανήτη αναδεικνύοντας έτσι την ξεχωριστή θέση που κατέχουν οι γυναίκες, στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή αλλά και την αναγνώριση όλων για όσα έχουν πετύχει.
Ως γυναίκα, αλλά και από την θέση που κατέχω στον Δήμο Κασσάνδρας θα ολοκληρώσω με μία φράση της αγγλίδας πολιτικού Μάργκαρετ Θάτσερ «στην πολιτική, αν θέλεις να ειπωθεί κάτι, ρώτα έναν άντρα. Αν θέλεις να γίνει κάτι, ρώτα μια γυναίκα».
Η Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου Κωνσταντία Λεμονή”
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και σώμα νερού
Δάλλα Στυλιανή
“8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
Γυναίκα και Ειρήνη
Γυναίκα και ανθρώπινα δικαιώματα
Γυναίκα και αυξημένη προστασία από την βία κατά των γυναικών
Γυναίκα και ισότητα των δύο φύλων
Γυναίκα στην επιστήμη και στην τεχνολογία
Γυναίκα ύπαιθρος, φτώχεια και πείνα
Γυναίκα στη λήψη αποφάσεων
Γυναίκα στην ισότητα για όλους
Η ιδιότητά μου, ως πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κασσάνδρας αλλά και πάνω από όλα ως ΓΥΝΑΙΚΑ, μου δίνει τη δυνατότητα να εκφράσω και να τονίσω, το σημαντικό ρόλο της στην κοινωνία, ως εκφραστή και υπέρμαχο των δικαιωμάτων για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την αρωγή.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε
«Γέννησε Θεούς κι ανθρώπους»
Εύχομαι από καρδιάς η Γυναίκα να βρει και να εδραιώσει τη θέση που δικαιούται σε όλους τους τομείς.
Η νέα γενιά είναι εκείνη που πρωτίστως θα το καταφέρει!
Χρόνια πολλά σε όλες τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ του κόσμου !
Η πρόεδρος
Δάλλα Στυλιανή”
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο
Φωτεινή Μίζογλου
“Η Μαλάλα Γιουσαφζάι Malala Yousafzaι, μια νεαρή κοπέλα από τo Πακιστάν που αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της.
Σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε να γράφει (χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο) σε μπλογκ, όπου περιέγραφε τη ζωή της στην πόλη Μινγκόρα, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετά την κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή από τους Ταλιμπάν, που απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και εξέφραζε τις απόψεις της σχετικά με το δικαίωμα των κοριτσιών στη μόρφωση. Τα επόμενα χρόνια έδωσε συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα, τόσο της χώρας της όσο και άλλων χωρών, στις οποίες υποστήριζε το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο. Στο μεταξύ έγινε γνωστή η ταυτότητά της.
Το πρωί της 9ης Οκτωβρίου 2012 ένας άντρας πυροβόλησε στο κεφάλι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι ενώ βρισκόταν μέσα στο σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντάς την πολύ σοβαρά. Τις μέρες μετά την επίθεση νοσηλεύθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στο Πακιστάν και στη συνέχεια, όταν η κατάστασή της σταθεροποιήθηκε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Queen Elizabeth του Μπέρμιγχαμ, στην Αγγλία, το οποίο επιλέχθηκε μεταξύ πολλών προσφορών για τη νοσηλεία της. Η απόπειρα δολοφονίας προκάλεσε μια έκρηξη συμπαράστασης προς την 15χρονη τότε μαθήτρια, τόσο στο Πακιστάν όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ και ήταν υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.
Το 2014 τελικά της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Σήμερα είναι ο νεότερος κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο, κερδίζοντας το σε ηλικία 17 ετών (βικπαιδεια )
Η ιστορία της γενναίας Μαλάλα, φαντάζει σε εμάς σα σενάριο από ταινία αλλοτινής εποχής. Δεν είναι όμως. Μόλις το 1929, θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 4397/1929 η ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, γενικεύτηκε η συνεκπαίδευση και επήλθε η κατάργηση της διαφοροποίησης των σπουδών μεταξύ αγοριών και κοριτσιών.
Η ισότητα, η ίση μεταχείριση μεταξύ των δυο φυλών, η ισότιμη ένταξη στην κοινωνικό -οικονομική ζωή, η αναγνώριση της πολιτικής οντότητας της γυναίκας, άργησε πολύ να έρθει. Μόλις το 1953, οι Ελληνίδες γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου σε εθνικές εκλογές.
Για όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν με σθένος , για την Μαλάλα που μάχεται θαρραλέα, για κάθε γυναίκα, καθημερινή ηρωίδα, μάνα, αδερφή, κόρη, εγγονή, επιστήμονα, πρόεδρο εργάτρια, αγρότισσα ….….
Χρόνια πολλά
Φωτεινή Μίζογλου
Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νομικών Υπηρεσιών
Προέδρος Β/βαθμιας σχολικής επιτροπής
Δήμου Κασσάνδρας”‘
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται